FA Cup: Κάτι σαν τελικός…

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ τίθενται ξανά αντιμέτωπες, αυτήν τη φορά στο «Γουέμπλεϊ», στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας.

FA Cup: Κάτι σαν τελικός…

Δεν έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τη μεταξύ τους τιτανομαχία και η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει ξανά τη Λίβερπουλ (17:30, Cosmote Sport 7), στο «Γουέμπλεϊ». Αυτήν τη φορά όχι για την Premier League αλλά για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι δύο ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο του πρωταθλητή θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Αμφότερες προκρίθηκαν και στα ημιτελικά του Champions League με το ενδεχόμενο να συναντηθούν και στο «Παρκ ντε Πρενς» να είναι ορατό. Το ματς σε περίπτωση ισοπαλίας θα έχει παράταση και αν δεν προκύψει νικητής θα οδηγηθούν στα πέναλτι.

Οι «πολίτες» πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από τη Μαδρίτη, με τους Γουόκερ και Ντε Μπρούιν να είναι αμφίβολοι. Ο δεξιός μπακ βγήκε αναγκαστική αλλαγή, ενώ ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έχει αποκομίσει ένα χτύπημα, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τους περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Πάντως, ο Καταλανός κόουτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον Ρούμπεν Ντίας καθώς ο Πορτογάλος στόπερ έχει ανεβάσει ρυθμούς, προπονήθηκε και είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Όσον αφορά τους «κόκκινους», που είχαν σαφέστατα πιο εύκολο βράδυ κόντρα στην Μπενφίκα, μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ είναι ο Ντιόγκο Ζότα. Ο Πορτογάλος επιθετικός που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (είχε βρει δίχτυα πριν από έξι μέρες) έχει ένα ελαφρύ χτύπημα και ο Γερμανός θα τον περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Κλοπ: Θα είναι τρελό, αν…

Ανυπόμονος για ακόμα μια αναμέτρηση κόντρα στη Σίτι είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο Γερμανός τεχνικός των «κόκκινων» τόνισε πόσο θέλει να προκριθεί η ομάδα του στον τελικό και αναφέρθηκε στην ποιότητα των «γαλάζιων»: «Η Σίτι ήταν πολύ δυνατή την περασμένη εβδομάδα και εμείς δεν ήμασταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα ήθελα να δω ένα παιχνίδι όταν θα είμαστε στα καλύτερά μας, αυτό θα ήταν ωραίο, ε; Νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε. Αν είναι και πάλι 2-2, τότε θα έχουμε 120 λεπτά, ίσως έχουμε και πέναλτι, θα ήταν πραγματικά τρελό για να φτάσουμε μέχρι τέλους.

Θέλω να είμαστε στον τελικό, αλλά είναι δύσκολο. Γνωρίζουμε την ποιότητά τους, πρέπει να κερδίσουμε τις καθοριστικές μονομαχίες, χάσαμε μερικές την περασμένη εβδομάδα. Για ακόμα μια φορά θα είναι ένας πολύ έντονος αγώνας, τα επίπεδα συγκέντρωσης είναι τρελά» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν τελικό. Έτσι έχουμε προσεγγίσει κάθε παιχνίδι από τον Ιανουάριο και μετά, πρέπει να το κυνηγήσουμε. Είναι ο ημιτελικός και θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό».