UEFA: Έρχονται τιμωρίες για Ατλέτικο, Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Άιντραχτ

Βαριές τιμωρίες έρχονται από την UEFA για Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

UEFA: Έρχονται τιμωρίες για Ατλέτικο, Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Άιντραχτ

Η UEFA έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι πολύ αυστηρή και εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να τηρούνται οι κανόνες απ' όλους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα έρχονται τιμωρίες για την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Μπαρτσελόνα και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Όσον αφορά στην Ατλέτικο και τη Σίτι γίνεται κατανοητό πως όσα συνέβησαν στο Wanda Metropolitano μεταξύ μελών των δύο αποστολών και ποδοσφαιριστών έχουν μπει στο… μικροσκόπιο της ομοσπονδίας. Υπάρχουν αναλυτικές εκθέσεις από τον διαιτητή και τον τέταρτο.

Είναι πολλοί οι παίκτες που είχαν προκλητική συμπεριφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάλιστα υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές της Σίτι που κινδυνεύουν να χάσουν τον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ποινές τους αναμένεται να γίνουν γνωστές Δευτέρα ή Τρίτη. Η UEFA θεωρεί πως δεν είναι παράδειγμα τα συγκεκριμένα γεγονότα και θα πρέπει να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι.

Το άλλο σοβαρό θέμα που απασχολεί την ομοσπονδία είναι τα όσα συνέβησαν στη Βαρκελώνη. Στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης εισήλθαν στις κερκίδες του Camp Nou 30.000 Γερμανοί. Αυτό αποτελεί παράβαση του κανόνα της UEFA, αφού είναι ξεκάθαρο ότι στο γήπεδο θα πρέπει να βρίσκεται συγκεκριμένος αριθμός φιλοξενούμενων θεατών και να μην αναμιγνύονται κάτι που έγινε στο Camp Nou.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει αμέλεια και των δύο κλαμπ. Σύμφωνα με την UEFA η Άιντραχτ είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει τις κινήσεις των οπαδών της και στην πράξη αποδείχτηκε ότι δεν το έκανε. Γνώριζαν πως οι οπαδοί τους δεν έπρεπε να είναι περισσότερο από το ποσοστό του 5% και πλέον κινδυνεύουν με τιμωρία. Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της ως διοργανώτρια του αγώνα είναι υποχρεωμένη να ελέγχει και να ξέρει σε ποιον πουλάει τα εισιτήρια του αγώνα. Αποδείχτηκε ότι οι Καταλανοί δεν είχαν τον έλεγχο των εισιτηρίων με αποτέλεσμα να τους περιμένει τιμωρία.