«Καρφιά» Μπουφόν για τον Μαντσίνι

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν παραχώρησε συνέντευξη και δεν παρέλειψε να ρίξει τα «καρφιά» του για τον Μαντσίνι.

«Καρφιά» Μπουφόν για τον Μαντσίνι

Συνέντευξη στην εφημερίδα «La Stampa» παραχώρησε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος τόνισε πως σκόπευε να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Ιταλίας εάν δεχόταν κλήση από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Μπουφόν βέβαια δεν παρέλειψε να ρίξει και τα καρφιά του για τον ομοσπονδιακό προπονητή.

«Όταν η Σλοβακία μας απέκλεισε στο Μουντιάλ του 2010, καταλάβαινα ότι τα πράγματα αλλάζουν και πως θα έπρεπε να πανηγυρίζαμε και μόνο που είχαμε προκριθεί. Από τότε, συχνά έχουμε ψευδαισθήσεις, στιγμές δόξας όπως το Euro, αλλά δεν έκανα λάθος. Είμαστε μοναδικοί, ξέρουμε πώς να συντασσόμαστε στις δύσκολες στιγμές, αλλά όταν δεν έχουμε ιδιαίτερο κίνητρο, μπορούμε να χάσουμε από τον οποιοδήποτε.

Ο Μαντσίνι ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της αναγέννησής μας, με την κατάκτηση του Euro. Ωστόσο, φέρει επίσης ευθύνη μετά από τέτοια αποτυχία. Υπήρχαν πολλοί τρόποι για να αποκλειστείς. Κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν αποκλειόμασταν στα πέναλτι από την Πορτογαλία. Αλλά αν χάνεις από τη Βόρεια Μακεδονία, είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή.

Η αξιοκρατία είναι με το μέρος μου, αλλά δεν νομίζω πως θα με καλούσαν. Έχουν προηγηθεί πράγματα και πρέπει να δείξετε σεβασμό. Δεδομένων των επιλογών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ήταν το σωστό», είπε ο Μπουφόν.