Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Καταρχήν συμφωνία με τον Τεν Χάγκ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ έφθασε σε καταρχήν συμφωνία με τον Έρικ Τεν Χάγκ προκειμένου να αναλάβει την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Καταρχήν συμφωνία με τον Τεν Χάγκ

Ο Έρικ Τεν Χάγκ θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως μεταδίδει την Τρίτη (12/4) η Athletic.

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε προφορική όπως φαίνεται συμφωνία και ο Ολλανδός θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών.

Οι άνθρωποι του Άγιαξ είναι ενήμεροι για την κατάσταση και θα πρέπει και εκείνοι με την σειρά τους να έρθουν σε συμφωνία με τους «μπέμπηδες». Η Γιουνάιτεντ θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσει το τυπικό μέρος της διαδικασίας ενώ καμία υπογραφή ή ανακοίνωση δεν θα λάβει χώρα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας την Κυριακή (17/4, 19:00, Novasports 4 HD) ανάμεσα σε Άγιαξ και Αϊντχόφεν.

Ο Τεν Χάγκ θα αντικαταστήσει τον Ραλφ Ράνγκνικ ο οποίος ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής μετά την απομάκρυνση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν επίσης στην λίστα των «κόκκινων διαβόλων» όμως εκείνοι προτίμησαν την επιλογή του 52χρονου Ολλανδού.

Ο Τεν Χάγκ ανέλαβε τον Άγιαξ τον Δεκέμβριο του 2017 φεύγοντας από την δεύτερη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου όπου εργαζόταν μαζί με τον νυν προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο 52χρονος τεχνικός έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τον «Αίαντα», το 2019 και το 2021 ενώ φέτος είναι πρώτος στην βαθμολογία με διαφορά τεσσάρων βαθμών.

Ευρωπαϊκά, η κορυφαία στιγμή του ήταν η παρουσία στα ημιτελικά του Champions League το 2019 όπου αποκλείστηκε από την Τότεναμ.