Κανσέλο: «Όταν σκοτώθηκε η μαμά μου, σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Ο μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Ζοάο Κανσέλο, μίλησε για τα όσα βίωσε το 2013, όταν η μητέρα του έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα με τον ίδιο και τον αδερφό του να κοιμούνται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Κανσέλο: «Όταν σκοτώθηκε η μαμά μου, σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Ο Ζοάο Κανσέλο μπορεί να έχει κερδίσει την αναγνώριση για το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και να έχει κερδίσει ουκ ολίγους τίτλους στη μέχρι τώρα καριέρα του. Ποτέ δεν ξεχνά όμως τα όσα βίωσε το 2013, όταν βρέθηκε μία «ανάσα» και από το να βάλει ένα πρόωρο τέλος στην πορεία του στο άθλημα.

Ήταν περίοδος που έχασε τη μητέρα του σε τροχαίο δυστύχημα, με τον ίδιο αλλά και τον αδερφό του να βρίσκονται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

«Όταν έχασα τη μητέρα μου, ήμουν 18 χρονών και ένιωσα σαν να βρίσκομαι στον πάτο ενός πηγαδιού. Δεν απολάμβανα το ποδόσφαιρο, έκανα τα πάντα μηχανικά, επειδή έπρεπε. Πραγματικά είχε σκεφτεί να τα παρατήσω, γιατί τίποτα δεν έβγαζε πια νόημα. Όμως οι άνθρωποι της Μπενφίκα με καλούσαν να επιστρέψω γιατί πίστευαν σε μένα. Είχα ήδη υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και τα περισσότερα χρήματα πήγαιναν για να βοηθήσω την οικογένειά μου.

Στην αρχή δεν ήταν δύσκολα, αλλά μια συζήτηση με τον πατέρα μου και η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με βοήθησαν να το ξεπεράσω. Σταδιακά επέστρεψε το χαμόγελό μου, γιατί όσο μεγάλη κι αν είναι μια απώλεια, πρέπει να συνεχίζεις», ανέφερε ο 27χρονος Πορτογάλος αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι.

«Πάντα έχω μια αίσθηση έλλειψης, γιατί η μητέρα μου δεν είναι εδώ για να μοιραστώ πράγματα μαζί της. Αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Κάθε φορά που πηγαίνω στην Πορτογαλία επισκέπτομαι το μνήμα της. Εκεί πάντα αισθάνομαι καλά, ότι είμαι δίπλα της, έστω κι αν η ίδια δεν έχει φυσική παρουσία. Καθαρίζει την ψυχή μου, αποβάλλει την κακή ενέργεια και νιώθω χαρούμενος ξανά.

Ακόμη και τώρα, όταν παίζω, νιώθω ότι με παρακολουθεί. Πάντα κοιτάζω στις κερκίδες, αλλά δυστυχώς δεν είναι εκεί. Πίστευα πως ποτέ δεν θα αγαπήσω ξανά άλλον άνθρωπο σαν εκείνη, μέχρι τη γέννηση της κόρης μου», είπε κλείνοντας.

Στα 27 του χρόνια ο Κανσέλο έχει αγωνιστεί σε Μπενφίκα, Βαλένθια, Ίντερ, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ είναι και 32 φορές διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας.

Μεταξύ άλλων έχει στεφθεί πρωταθλητής σε Πορτογαλία (σ. Μπενφίκα), Ιταλία (σ. Γιουβέντους) και Αγγλία (σ. Μάντσεστερ Σίτι) και με τους Ίβηρες έχει κατακτήσει το Nations League (2018/19).