Κεπά στην Τσέλσι με ποσό-ρεκόρ!

Στους «μπλε» θα συνεχίσει την καριέρα ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Κεπά στην Τσέλσι με ποσό-ρεκόρ!

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Κεπά Αριθαμπαλάγκα με ποσό-ρεκόρ 80 εκατ. ευρώ στην ιστορία του ποδοσφαίρου για τερματοφύλακα. Αυτο ήταν το ποσό της ρήτρας του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ξεπερνώντας έτσι την πρόσφατη μετακίνηση του Άλισον από τη Ρόμα στη Λίβερπουλ αντυί 75 εκατ. ευρώ!

Ο 23χρονος θα είναι αντικαταστάτης του Τιμπό Κουρτουά που υπέγραψε με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο Ισπανός διεθνής τερματοφύλακας φτάνει στην Τσέλσι έχοντας υπογράψει επταετές συμβόλαιο», ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επιβεβαίωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι εκπρόσωποί του κατέθεσαν τη ρήτρα εξαγοράς στα γραφεία της La Liga.

«Έχει ήδη επιδείξει φανταστική ποιότητα και συνέπεια και θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας της Τσέλσι τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η διευθύντρια της Τσέλσι Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα. «Το μακροπρόθεσμο συμβόλαιό του αντικατοπτρίζει την πεποίθηση που έχουμε σε αυτόν και κοιτάμε μπροστά στις επόμενες σεζόν ς με τεράστια αισιοδοξία».

Ο Κεπά έχει παίξει 53 αγώνες της La Liga για την Αθλετικ Μπιλμπάο από τότε που έφτασε στην ομάδα το 2016.

«Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για μένα, για την καριέρα μου, αλλά και για την προσωπική μου ζωή», είπε ο τερματοφύλακας. «Πολλά πράγματα με... τράβηξαν στην Τσέλσι. Οι τίτλοι που έχει κερδίσει ανά τα χρόνια, οι νέοι συμπαίκτες μου, η πόλη, το επίπεδο της Premier League. Είναι μία συσσώρευση πραγμάτων και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που η Τσέλσι αποφάσισε να με εμπιστευτεί και να με πάρει».