Ανακοίνωση Σενεγάλης για Κουλιμπαλί: «Ανόητοι ηλίθιοι οι οπαδοί της Αταλάντα»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης κατά των οπαδών της Αταλάντα για τα ρατσιστικά συνθήματα κατά του Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι. Το γεγονός καταδίκασε επίσημα και η διοίκηση της ομάδας του Μπέργκαμο.

Ανακοίνωση Σενεγάλης για Κουλιμπαλί: «Ανόητοι ηλίθιοι οι οπαδοί της Αταλάντα»

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Αταλάντα-Νάπολι για τη Serie A, μερίδα οπαδών της ομάδας του Μπέργκαμο επιτέθηκαν με ρατσιστικά συνθήματα κατά του αμυντικού των «παρτενοπέι» Καλιντού Κουλιμπαλί, γεγονός που εύλογα εξόργισε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης.

Η τελευταία καταδίκασε αυτή τη συμπεριφορά με σκληρή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής για το απαράδεκτο συμβάν:

«Σύμφωνα με τις θλιβερές συνήθειές τους, ορισμένοι οπαδοί από το Μπέργκαμο, της Αταλάντα, επανέλαβαν για άλλη μια φορά τις ανθρώπινες ανοησίες τους προφέροντας απεχθείς και ρατσιστικές προσβολές κατά του αρχηγού και ηγέτη μας Καλιντού Κουλιμπαλί.

Αυτοί οι ανόητοι ηλίθιοι δεν πρέπει να έχουν θέση σε ένα γήπεδο. Καλιντού, ο λαός της Σενεγάλης σε στηρίζει ολόψυχα και παρουσιάζεται ως ένας άνθρωπος για να είναι περήφανος για το θάρρος σου, την περηφάνια σου, την υποδειγματότητά σου».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γεγονός καταδίκασε επίσημα με σχετική ανακοίνωση και η διοίκηση της Αταλάντα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οποιαδήποτε συμπεριφορά δεν συνάδει με τις αρχές σεβασμού και αποδοχής του κλαμπ μας, θα έρχονται πάντα απέναντί μας».