Ligue 1: Εντάσσει την Boxing Day στο πρόγραμμά της

Η Ligue 1 αποφάσισε να εντάξει και εκείνη μια Boxing Day στο πρόγραμμά της λόγω των ανακατατάξεων που θα επιφέρει η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Νοέμβριο. 

Ligue 1: Εντάσσει την Boxing Day στο πρόγραμμά της

Η Boxing Day πηγάζει από το έθιμο που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα, κατά τη Βικτωριανή περίοδο στην Αγγλία, όπου οι έχοντες συνήθιζαν να κάνουν δώρα προς τους μη έχοντες την επόμενη των Χριστουγέννων.

Στο Νησί στις 26 Δεκεμβρίου απολαμβάνουν ποδόσφαιρο και το ίδιο αναμένεται να συμβεί από την νέα χρονιά και στην Ligue 1 της Γαλλίας. Αφορμή για το παραπάνω θα σταθούν οι ανακατατάξεις που θα επιφέρει η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Η διοργανώτρια αρχή του Γαλλικού πρωταθλήματος είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να καθιερωθεί αυτή η «Boxing Day», και η LFP κατάφερε τελικά να πείσει το σωματείο των ποδοσφαιριστών, να αποδεχθεί κατ’ εξαίρεση αυτήν την πρόταση.

Έτσι, η 16η και η 17η αγωνιστική της Ligue 1, θα διεξαχθούν στις 28 Δεκεμβρίου 2022 και την 1η Ιανουαρίου 2023. Κάτι που σημαίνει, ότι θα υπάρξουν 45 ημέρες διακοπής, μεταξύ της 15ης και της 16ης ημέρας της Ligue 1.