Ινφαντίνο: «Η FIFA ποτέ δεν πρότεινε Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια»

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, σημείωσε πως η FIFA δεν πρότεινε την διεξαγωγή ενός Μουντιάλ ανά διετία αλλά μελέτησε την «σκοπιμότητά» του, ενώ εξέφρασε και την πρόθεσή του να διεκδικήσει του χρόνου την επανεκλογή του στην προεδρία.

Ινφαντίνο: «Η FIFA ποτέ δεν πρότεινε Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια»

Παραμονή της κλήρωσης της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε στο 72ο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Ντόχα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της διοργάνωσης του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια αντί για τέσσερα, ενώ εξέφρασε και την πρόθεσή του να διεκδικήσει του χρόνου την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της FIFA.

«Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής: Η FIFA δεν πρότεινε ποτέ Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια. Το τελευταίο Συνέδριο της FIFA (το 2021) έδωσε εντολή με ψηφοφορία στη διοίκηση της FIFA να μελετήσει τη σκοπιμότητα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Η FIFA δεν πρότεινε απολύτως τίποτα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν εφικτό και ότι θα είχε επιπτώσεις, αντίκτυπο. Η επόμενη φάση είναι διαβούλευση, συζήτηση, εξεύρεση συμφωνίας και συμβιβασμοί», σημείωσε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια προερχόταν από τον διευθυντή ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, ωστόσο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, πολύ περισσότερο μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Μάλιστα, νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, παρουσιάστηκε εκ νέου αρνητικός μπροστά σε αυτό το πλάνο, προσθέτοντας μάλιστα πως, πλέον, το έχει συνειδητοποιήσει και η FIFA.

Πέραν αυτών, ο Ινφαντίνο, που ανέλαβε αρχικά τα «ηνία» της FIFA το 2016, αναφέρθηκε και στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις αρχές του 2023, που φιλοδοξεί να παραμείνει για τρίτη και τελευταία θητεία στην προεδρία.