Τσέφεριν: «Απαγορευτικό το Μουντιάλ ανά διετία, το συνειδητοποίησε και η FIFA»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επανέλαβε τη θέση του για τη διεξαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, τονίζοντας πως και η FIFA έχει συνειδητοποιήσει πλέον πως κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό για το ποδόσφαιρο.

Τσέφεριν: «Απαγορευτικό το Μουντιάλ ανά διετία, το συνειδητοποίησε και η FIFA»

Αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια παρουσιάστηκε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προσθέτοντας όμως επίσης πως πλέον και η ίδια η FIFA έχει συνειδητοποιήσει ότι κάτι τέτοιο είναι «απαγορευτικό» για το ποδόσφαιρο.

«Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία είναι απαγορευτικό για όλους στο ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που η FIFA το συνειδητοποίησε επίσης. Είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο της FIFA γι’ αυτό χθες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το ποδόσφαιρο σε άλλες ηπείρους δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αλλά θα πρέπει να είμαστε ευθυγραμμισμένοι και δεν πρέπει να βλάψει τις ευρωπαϊκές και νοτιοαμερικανικές ομοσπονδίες.

Έχουμε συζητήσεις, αλλά σε ό,τι με αφορά, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια είναι εκτός συζήτησης. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια λύση με τη FIFA σύντομα», επεσήμανε ο Τσέφεριν στο «Financial Times Football Business Summit».