Σενεγάλη – Αίγυπτος 1-0 (3-1 πεν): Μα-ναί, τα «λιοντάρια» και ο Παπέ Σισέ πάνε στο Μουντιάλ

Η Σενεγάλη κέρδισε την Αίγυπτο (1-0, 3-1 πέναλτι) και με το εύστοχο τελευταίο χτύπημα του Σαντιό Μανέ προκρίθηκε μέσα σε αποθέωση στο Μουντιάλ. Έξοχη εμφάνιση έκανε ο Παπέ Σισέ του Ολυμπιακού

Σενεγάλη – Αίγυπτος 1-0 (3-1 πεν): Μα-ναί, τα «λιοντάρια» και ο Παπέ Σισέ πάνε στο Μουντιάλ

Όπως και στον τελικό του Copa Africa, έτσι και στον καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση στο Μουντιάλ, η Σενεγάλη κέρδισε την Αίγυπτο στα πέναλτι (3-1). Στην κανονική διάρκεια του ματς τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 1-0, όσο είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι, χάρη στο γκολ του Ντιά μόλις στο 3’.

Η Σενεγάλη κυριάρχησε στο υπόλοιπο ματς, έχασε σωρεία ευκαιριών για να καθαρίσει την πρόκριση σε κανονική ροή αγώνα, αλλά και πάλι η δουλειά έγινε στα πέναλτι. Εκεί όπου οι παίκτες των «Φαραώ», ανάμεσά τους και ο Μοχάμεντ Σαλάχ, επηρεασμένοι ενδεχομένως και από την «βροχή λέιζερ» που δέχονταν από τους οπαδούς των γηπεδούχων αστόχησαν.

Αντίθετα, ο Σαντιό Μανέ εκτέλεσε με δύναμη στο κέντρο το τελευταίο πέναλτι της Σενεγάλης και ακολούθησε απίστευτο πάρτι από 60 χιλιάδες κόσμο που είχε κατακλύσει το γήπεδο στην πρωτεύουσα Ντακάρ. Πάνε Μουντιάλ τα λιοντάρια και μαζί τους ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού Παπέ Σισέ, που διέπρεψε στα 120 λεπτά που αγωνίστηκε.

Το προφίλ του τρίτου γύρου

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

25/3: Αίγυπτος – Σενεγάλη 1-0, Καμερούν – Αλγερία 0-1, Γκάνα – Νιγηρία 0-0, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό – Μαρόκο 1-1, Μάλι – Τυνησία 0-1

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ

Σενεγάλη – Αίγυπτος 1-0 (3-1 πέν.), Νιγηρία – Γκάνα 1-1

Μαρόκο – Ζαΐρ, Αλγερία – Καμερούν, Τυνησία – Μάλι