Ο Τζούρτζεβιτς, η Εθνική και ο Ολυμπιακός

Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς είναι βασικός πλέον στην εθνική Μαυροβουνίου, αλλά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν θα παίξει στο φιλικό της Δευτέρας (28/3) εναντίον της εθνικής Ελλάδας. 

Ο Τζούρτζεβιτς, η Εθνική και ο Ολυμπιακός

Έναν παλιό συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να συναντήσει την Δευτέρα (28/3) ως αντίπαλο στην Ποντγκόριτσα ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, στο φιλικό της Ελλάδας με το Μαυροβούνιο. Μόνο που ο Ούρος Τζούρτζεβιτς δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, παρόλο που είναι βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας του έχοντας πλέον οκτώ συμμετοχές με το εθνόσημο. Από τότε που άφησε τις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας και είδε ότι δεν είχε τύχη να παίξει στη «μεγάλη» ομάδα, οπότε αποφάσισε να αλλάξει υπηκοότητα.

Στα 28 του χρόνια πλέον ο Τζούρτζεβιτς παίζει εδώ και μία τετραετία στη Σπόρτινγκ Χιχόν, με σημαντική επιτυχία στην ισπανική ομάδα, με την οποία φέτος έχει δεκαπέντε γκολ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Ο γεννημένος στο Βελιγράδι σέντερ φορ που δεν είχε καταφέρει να μείνει στον Ολυμπιακό, παίζοντας την τελευταία σεζόν πριν από την έλευση του Πέδρο Μαρτίνς σε τριάντα αγώνες με επτά τέρματα, είχε κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Μαυροβουνίου για τα φιλικά αυτών των ημερών.

Πριν από μερικές μέρες ήταν βασικός σχεδόν για ολόκληρο το παιχνίδι στην ήττα του Μαυροβουνίου από την Αρμενία με 1-0, αλλά στη συνέχεια έφυγε από την Εθνική και επέστρεψε στην Ισπανία για να βοηθήσει την ομάδα του στο ματς πρωταθλήματος με την Καρταγένα. Και τη... βοήθησε με δύο γκολ για το τελικό 4-1. Συνεπώς είναι απίθανο να επιστρέψει στην πατρίδα του για να παίξει δύο εικοσιτετράωρα αργότερα σε ένα φιλικό παιχνίδι, αξιοποιώντας τη συμφωνία που είχε κάνει με την ομοσπονδία της χώρας του.

Ο Τζούρτζεβιτς συμπλήρωσε στην Χιχόν 150 αγώνες και έχει σημειώσει 55 τέρματα. Φέτος η ομάδα του βρίσκεται στη 17η θέση, αλλά δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό αφού είναι οκτώ βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.