Τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Στο Κατάρ Ουρουγουάη κι Ισημερινός!

Ουρουγουάη και Ισημερινός σφράγισαν τα «εισιτήρια» τους για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ από τη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, ακολουθώντας Βραζιλία κι Αργεντινή. 

Τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Στο Κατάρ Ουρουγουάη κι Ισημερινός!

Ενώ στην Ευρώπη διεξάγονται τα μπαράζ με φόντο τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Νότια Αμερική δύο ακόμη αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα εξασφάλισαν την παρουσία τους στα γήπεδα του Κατάρ τον προσεχή Νοέμβρη.

Πρόκειται για την Ουρουγουάη και τον Ισημερινό, που ακολούθησαν το παράδειγμα των Βραζιλιάνων και των Αργεντινών που ήταν οι δύο πρώτες ομάδες από την Ν. Αμερική, που πήραν τα «εισιτήρια» για τη χώρα του Περσικού Κόλπου.

Η δις κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου «σελέστε» με μεγάλο πρωταγωνιστή και μοναδικό σκόρερ της αναμέτρησης τον Γκριγκόριαν Ντε Αρασκαέτα (42') επικράτησε του Περού και προκρίθηκε.

Μαζί με τους Ουρουγουανός τα κατάφερε ο ισόβαθμος τους (25π.) Ισημερινός παρά την ήττα με 3-1 από την Παραγουάη.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς, αφού μόλις στο 9' η «αλμπιρόχα» προηγήθηκε με γκολ του Μουράλες.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμα, χάρη στο αυτογκόλ του Ινκαπιέ, ενώ στο 54' ο Αλμιρόν έγραψε το 3-0.

Ο Ισημερινός κατάφερε να σημειώσει ένα γκολ στο 85', με τον Καϊσέδο να σκοράρει από τη λευκή βούλα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε στην Σιουδάδ ντελ Έστε. παρότι στο 88' οι γηπεδούχοι έμειναν 10 λόγω αποβολής του Ριβέρος.

Με τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν, απευθείας, στο Κατάρ κατειλλημμένες Περού, Κολομβία και Χιλή θα διεκδικήσουν την τελευταία (18η) αγωνιστική την πέμπτη θέση, που οδηγεί στα διηπειρωτικά μπαράζ.

Οι «καφετέρος» τερμάτισαν εμφατικά ένα σερί επτά αγώνων χωρίς γκολ νικώντας 3-0 την προτελευταία, κι αποκλεισμένη Βολιβία.