Ο Χαβιέρ Αγκίρε στον πάγκο της Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα προχώρησε στην πρόσληψη του Χαβιέρ Αγκίρε για την τεχνική της ηγεσία, με την ελπίδα να κερδίσει την παραμονή της στην La Liga.

Ο Χαβιέρ Αγκίρε στον πάγκο της Μαγιόρκα

Με τον Χαβιέρ Αγκίρε στην τεχνική της ηγεσία θα πορευτεί η Μαγιόρκα ως το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο 63χρονος Μεξικανός προπονητής ήρθε σε συμφωνία με τους «νησιώτες» για να καθίσει στον πάγκο, με στόχο να κρατήσει τον σύλλογο στα μεγάλα «σαλόνια» της La Liga.

Έπειτα από το πέρας 29 αγωνιστικών στο ισπανικό πρωτάθλημα η Μαγιόρκα βρίσκεται μία θέση κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και με εννέα «στροφές» να απομένουν για το φινάλε της σεζόν θα επιδιώξει να πάρει τα θετικά αποτελέσματα ώστε να αποσοβήσει τον υποβιβασμό της από την κατηγορία.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο σύλλογος μετράει έξι συνεχόμενες ήττες στις τελευταίες ισάριθμες αναμετρήσεις του στο πρωτάθλημα, ενώ επόμενο παιχνίδι του είναι το εκτός έδρας με αντίπαλο την Χετάφε στις 2 Απριλίου στο «Αλφόνσο Πέρεθ» για την 30η αγωνιστική.

Όσον αφορά τον Αγκίρε, που μέχρι πριν έναν μήνα βρισκόταν στον πάγκο της Μοντερέι, η Μαγιόρκα θα είναι ο 6ος του «σταθμός» στην Ισπανία μετά την πορεία του στον πάγκο των Οσασούνα, Ατέτικο Μαδρίτης, Σαραγόσα, Εσπανιόλ και Λεγανές.