Εκνευρισμός UEFA γιατί Premier League και Serie A απαγορεύουν μεταγραφές από Ρωσία κι Ουκρανία!

Παρότι η FIFA δίνει το δικαίωμα σε παίκτες του Ουκρανικού και του Ρωσικού πρωταθλήματος να μετακινηθούν σε άλλες χώρες, Premier League και Serie Α δεν ενέκριναν το δικαίωμα ενίσχυσης των ομάδων τους, γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό στην UEFA

Εκνευρισμός UEFA γιατί Premier League και Serie A απαγορεύουν μεταγραφές από Ρωσία κι Ουκρανία!

Περιπτώσεις τύπου... Κριχόβιακ δεν θα συναντήσει κανείς στην Premier League ή την Serie A αφού δύο από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (και της υφηλίου επομένως) συνεχίζουν ν' αρνούνται να επιτρέψουν στις ομάδες τους να πραγματοποιήσουν μεταγραφές από Ουκρανία και Ρωσία θεωρώντας ότι βλάπτει την αξιοπιστία των διοργανώσεων τους!

Άγγλοι κι Ιταλοί ιθύνοντες εμμένουν στην αρχική τους απόφαση.

Παρά την ειδική άδεια που έχουν παραχωρήσει από κοινού FIFA και UEFA για την υπογραφή ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις δυο χώρες (αναστέλλοντας τα εκεί συμβόλαια τους ως το τέλος της σεζόν), οι εν λόγω λίγκες ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν καμία αλλαγή που «θα μπορούσε να βλάψει την ακεραιότητα των διοργανώσεων».

Σύμφωνα πάντως με τους «Times», η στάση των Premier και Serie A έχει εξοργίσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ενώ έχει προκαλέσει και επικριτικά σχόλια από την ποδοσφαιρική κοινότητα.

«Πρόκειται για μια περίεργη περίοδο και πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για τις καταστάσεις που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να τους βοηθάμε και να τους παρέχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούν κάπου αλλού, πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και συμπονετικοί για αυτά που περνούν» σχολίασε σχετικά στο βρετανικό Μέσο ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Φινλανδίας (και παίκτης της ΑΕΛ), Τιμ Σπαρβ.