Λίβερπουλ: Η σύνδεση Ακαδημίας και πρώτης ομάδας είναι στενότερη από ποτέ

Η Λίβερπουλ έχει δώσει ντεμπούτο σε δέκα παίκτες από την Ακαδημία της την φετινή σεζόν ενώ περισσότεροι είναι εκείνοι που προπονούνται με την πρώτη ομάδα χάρη στην συνεργασία προπονητικού τιμ, νευροεπιστημόνων και αναλυτών. 

Λίβερπουλ: Η σύνδεση Ακαδημίας και πρώτης ομάδας είναι στενότερη από ποτέ

Ντεμπούτο με την φανέλα της Λίβερπουλ έχουν πραγματοποιήσει φέτος δέκα ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία της. Η άμεση σύνδεση της Ακαδημίας με την πρώτη ομάδα οφείλεται στην συνεργασία πολλών διαφορετικών ομάδων.

Τον πρώτο λόγο έχει φυσικά το προπονητικό τιμ της πρώτης ομάδας με τους Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Λίντερς να περνούν πολύ χρόνο με τους νεαρούς παίκτες που προπονούνται με την πρώτη ομάδα.

Έπειτα, υπάρχει ο προπονητής της Κ23, Μπάρι Λιούτας, ο οποίος βλέπει τους παίκτες του να προπονούνται στις ίδιες εγκαταστάσεις με αυτούς της πρώτης ομάδας, γεγονός που δεν συνέβαινε στο προηγούμενο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Σημαντικότατο ρόλο στις προπονήσεις των «κόκκινων» έχουν οι νευτοεπιστήμονες Νίκλας Χόλζερ και Πάτρικ Χάντσκε οι οποίοι εργάζονται στο κλαμπ από το περασμένο καλοκαίρι συνεισφέρουν βελτιώνοντας την συγκέντρωση των παικτών στις στημένες φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σειρά με την οποία εκτέλεσαν τα πέναλτι οι παίκτες της Λίβερπουλ στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στην Τσέλσι ήταν προκαθορισμένος από την εν λόγω επιστημονική ομάδα.

Ακόμη, στο νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας εργάζεται ο Τόμας Γκρόνερμαρκ, ειδικός στα πλάγια άουτ (Διαβάστε εδώ την συνέντευξή του στο «ΦΩΣ»)!

Ο Λιούτας εξήγησε:

«Παρακολουθούμε όλα τα παιγνίδια της πρώτης ομάδας. Αναλύουμε τι προσπαθούν να κάνουν και έχουμε στενές επαφές με το τμήμα αναλυτών και τους προπονητές.»

Μεταξύ των νεαρών οι οποίοι αποτελούν πλέον μέλη της πρώτης ομάδας είναι οι Τάιλερ Μόρτον, Κέιντι Γκόρντον, Κόνορ Μπράντλεϊ, Χάρβεϊ Μπλέρ, Ελάιτζα Ντίξον-Μπόνερ και Μελκάμου Φράουντορφ.

Ο προπονητής της Κ23 της Λίβερπουλ πρόσθεσε:

«Θα ακουστεί κλισέ, αλλά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η ομάδα. Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που είμαστε εδώ. Νιώθω ότι εκτιμάται η δουλειά που κάνουμε. Το να βλέπουμε τα αγόρια να προοδεύουν και να προσφέρουν στην πρώτη ομάδα είναι υπέροχο!».