Στίβεν Τζέραρντ: «Από όσο ξέρω τα τάκλιν επιτρέπονται. Ο Σακά θα πρέπει να σκληρύνει»

Ο Στίβεν Τζέραρντ τόνισε πως το ποδόσφαιρο είναι «άθλημα επαφής» απαντώντας στον Μπουκάγιο Σακά ο οποίος ζήτησε περισσότερη προστασία από τους διαιτητές.

Στίβεν Τζέραρντ: «Από όσο ξέρω τα τάκλιν επιτρέπονται. Ο Σακά θα πρέπει να σκληρύνει»

Ο Στίβεν Τζέραρντ κάλεσε τον Μπουκάγιο Σακά να «σκληρύνει» στο παιγνίδι του αφού ο νεαρός εξτρέμ ζήτησε περισσότερη προστασία από τους διαιτητές.

Συγκεκριμένα, ο Άγγλος άσος της Άρσεναλ υποστήριξε πως μετά το σφύριγμα της λήξης στην νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της Άστον Βίλα απευθύνθηκε στον διαιτητή της συνάντησης, Άντριου Μάντλει για τα μαρκαρίσματα που δέχθηκε από τους «χωριάτες».

«Δεν έκανα παράπονα, απλώς του εξηγούσα πως αυτό είναι το παιγνίδι μου, να τρέχω με ταχύτητα πάνω στους αντιπάλους μου και κάποιες φορές χρειάζομαι περισσότερη προστασία όταν οι αντίπαλοι με κλωτσούν» τόνισε ο Σακά ο οποίος έχει κερδίσει 43 φάουλ στην φετινή Premier League και 15 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ο τεχνικός της Άστον Βίλα, Στίβεν Τζέραρντ δεν συμμερίστηκε την άποψη του 20χρονου υποστηρίζοντας πως το ποδόσφαιρο είναι «άθλημα επαφής»:

«Είναι μέρος του παιγνιδιού. Από όσο ξέρω το ποδόσφαιρο είναι ‘’άθλημα επαφής’’, νομίζω ότι τα τάκλινγκ επιτρέπονται, η επαφή επιτρέπεται. Ο Σακά είναι καλός παίκτης, φανταστικό ταλέντο και μου αρέσει πάρα πολύ. Αλλά δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται για αυτούς τους λόγους, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Αντίθετα, ο προπονητής των κανονιέρηδων, Μικέλ Αρτέτα τάχθηκε υπέρ του ποδοσφαιριστή του λέγοντας: «Θα πρέπει να ακούμε τους παίκτες. Χάρη σε αυτούς είμαστε όλοι εδώ».