Το διπλό ταμπλό Σίτι - Λίβερπουλ

Την ώρα που η κόντρα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ έχει φουντώσει για τα καλά, μετά τη μείωση της απόστασης που είχε μέχρι πρόσφατα ο Γκουαρντιόλα από τον Κλοπ, ο ορίζοντας είναι ανοιχτός και για τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στα δύο κλαμπ που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία.

Το διπλό ταμπλό Σίτι - Λίβερπουλ

Και είναι όντως πολύ πιθανή μια κούρσα μέχρι τέλους σε δύο διοργανώσεις για τις συγκεκριμένες ομάδες, καθώς δύσκολα θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά στο πρωτάθλημα μέχρι τη μεταξύ τους αναμέτρηση στις 10 Απριλίου (και μπορεί να μην έχουν ξεκαθαρίσει ούτε μετά από αυτήν). Όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ένας τελικός στο Παρίσι ανάμεσα σε «πολίτες» και «κόκκινους» έχει σημαντικά εμπόδια για να γίνει πράξη, όμως δεν μπορεί να θεωρείται απίθανος. Κάθε άλλο…

Η Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να αποκλείσει πρώτα την Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει την πρόσφατη εμπειρία μεγάλης πρόκρισης στην ίδια πόλη επί της Γιουνάιτεντ και εν συνεχεία να παίξει «διπλό (ημι)τελικό» με Ρεάλ ή Τσέλσι. Στην κατάσταση που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, μπορεί να πει κανείς ότι δεν μοιάζει ικανή να κάνει τέτοιες διαδοχικές επιτυχίες, ώστε να φτάσει στο «Σταντ ντε Φρανς». Από την άλλη η Λίβερπουλ είναι φαβορί με την Μπενφίκα, όμως αν η Μπάγερν επιβληθεί της επικίνδυνης Βιγιαρεάλ, τότε και το ζευγάρι Λίβερπουλ - Μπάγερν θα είναι κάτι σαν τελικός. Τα πράγματα είναι ανοιχτά για όλους όσοι συνεχίζουν στην οκτάδα της κορυφαίας διοργάνωσης και η προοπτική για έναν ευρωπαϊκό τελικό της Σίτι με τη Λίβερπουλ (με την εγχώρια κόντρα τους σε πλήρη έξαρση) σίγουρα εξιτάρει. Τους οπαδούς τους προφανώς, αλλά σίγουρα και τους ουδέτερους ποδοσφαιρόφιλους.

Άπαντες, βέβαια, αναμένουν ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η φετινή κούπα θα πάει σε βρετανικά ή ισπανικά χέρια (με την αποτυχία της αποτυχημένης έτσι κι αλλιώς Παρί και την αδυναμία των Ιταλών να προχωρήσουν), όμως η «σφήνα» των Βαυαρών κάθε άλλο παρά αποκλείεται. Και θα είναι πράγματι τεράστια επιτυχία για τη γερμανική ομάδα να καταφέρει να βγάλει από τη μέση Άγγλους και Ισπανούς και να πάρει ένα τρόπαιο το οποίο θεωρείται «κλειδωμένο» σε μία εκ των δύο χωρών που συνεχίζουν με έξι ομάδες στις οκτώ, δίχως μάλιστα να είναι μέσα σε αυτές τις έξι μεγαθήρια σαν την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, με τον φετινό τελικό στη Σεβίλλη, τόσο η ομώνυμη ομάδα όσο και η συμπολίτισσά της Μπέτις… κατάφεραν να αποκλειστούν και να μην εκπληρώσουν τη φιλοδοξία να το σηκώσουν στη γειτονιά τους. Ειδικά η Σεβίλλη που ήταν και από τα φαβορί εξαρχής, έχοντας και… τεχνογνωσία τίτλων στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μια άλλη ισπανική ομάδα, η Μπαρτσελόνα, φανερά είναι τώρα στην «πολ ποζίσιον». Ωστόσο ούτε την Άιντραχτ θα είναι εύκολο να περάσει ούτε και τον νικητή του ζευγαριού Γουέστ Χαμ - Λιόν στη συνέχεια. Και η Αταλάντα, που φάνηκε και ήταν πανίσχυρη απέναντι στον Ολυμπιακό, έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος. Στο Κόνφερενς Λιγκ με την ελληνική συμμετοχή, η Μαρσέιγ είναι φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά ακλόνητο προβάδισμα έως τον τελικό των Τιράνων δεν έχει καμία από τις οκτώ ομάδες που έφτασαν έως εδώ. Γι’ αυτό είναι και μεγάλη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς. Θεωρητικά…