«Όχι» της γερμανικής ομοσπονδίας σε παίκτες από Ρωσία και Ουκρανία

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας δεν επιτρέπει να αγωνιστούν παίκτες από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

«Όχι» της γερμανικής ομοσπονδίας σε παίκτες από Ρωσία και Ουκρανία

Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν επιτρέπει στις ομάδες της να χρησιμοποιούν παίκτες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η FIFA είχε ανάψει το πράσινο φως για το αντίθετο.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, αποφάσισαν ότι αυτές οι επιλογές δεν θα εγκριθούν σε αυτό το στάδιο στη Γερμανία», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προκειμένου να διατηρηθεί η ακεραιότητα των διοργανώσεων της.

Συγκεκριμένα η FIFA άνοιξε μεταγραφικό παράθυρο έως τις 7 Απριλίου για τους ξένους ποδοσφαιριστές από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Παρόλα αυτά στη Γερμανία οι παίκτες αυτής της κατηγορίας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε επίσημο παιχνίδι της χώρας. Οι σύλλογοι θα μπορούν να πάρουν παίκτες που προέρχονται από τη Ρωσία ή την Ουκρανία και να συμμετέχουν στις προπονήσεις τους, αλλά όχι και στα ματς.

Στο μεταξύ την Πέμπτη η γαλλική Λίγκα ενέκρινε την απόκτηση και τη συμμετοχής μόλις ενός ποδοσφαιριστή από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η απόφαση βέβαια θα πρέπει να επικυρωθεί και από την εκτελεστική επιτροπή της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.