Φεύγει για ΗΠΑ ο Ρομάν Μπούρκι που είχε ακουστεί πέρσι για τον Ολυμπιακό

Ο 31χρονος Ελβετός τερματοφύλακας Ρομάν Μπούρκι που είχε ακουστεί πέρσι για τον Ολυμπιακό, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και το MLS.

Φεύγει για ΗΠΑ ο Ρομάν Μπούρκι που είχε ακουστεί πέρσι για τον Ολυμπιακό

Στις ΗΠΑ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Ρομάν Μπούρκι (σ.σ. προφέρεται Μπίρκι). Για τους φίλους του Ολυμπιακού δεν είναι άγνωστο το όνομα, καθώς ο 31χρονος Ελβετός γκολκίπερ είχε ακουστεί πέρσι για τους Πειραιώτες, όταν ακόμα δεν είχαν έρθει σε συμφωνία με τον Τόμας Βατσλίκ.

Για την ακρίβεια ο πορτιέρε της Ντόρτμουντ ήταν ένας από τους πολλούς που είχαν προταθεί και στον Ολυμπιακό είχαν εξετάσει την περίπτωσή του, δίχως όμως να προχωρήσουν σε κάτι πιο επίσημο. Άλλωστε, ξεκάθαρα πρώτος στόχος ήταν ο Βατσλίκ.

Την Τρίτη (15/3) λοιπόν έγινε γνωστό ότι ο Μπούρκι ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το MLS. Από τη στιγμή που είχε χάσει τη θέση του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, έβαλε κάτω τα πράγματα και αποφάσισε ότι το καλύτερο για την καριέρα του θα ήταν να πάει σε μία ομάδα που θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής. Φέτος δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό με τους Βεστφαλούς.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν ότι ο Μπίρκι ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Σεντ Λούις Σίτι. Η ομάδα από τις ΗΠΑ είχε κάνει κίνηση και πριν από μερικούς μήνες για να τον αποκτήσει, αλλά κλότσαγε η Ντόρτμουντ. Τελικά, αυτή τη φορά φαίνεται πως οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία και ο Μπούρκι θα ζήσει το... american dream σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Μάλιστα, τα γερμανικά Media υποστήριζαν ότι και η οικογένειά του ήταν θετική στο ενδεχόμενο μετακόμισής τους στις ΗΠΑ.