Τσέλσι: «Θα ζητήσουμε ειδική άδεια από την κυβέρνηση»

Η Τσέλσι με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ξεκινήσει συζητήσεις με την βρετανική κυβέρνηση για την λειτουργία του συλλόγου, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον ιδιοκτήτη της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Τσέλσι: «Θα ζητήσουμε ειδική άδεια από την κυβέρνηση»

Ό,τι περνά από το χέρι της προσπαθεί να κάνει η Τσέλσι προκειμένου να λειτουργήσει όσο μπορεί κανονικά μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον ιδιοκτήτη της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αλλά και συνολικά στον σύλλογο. Οι «μπλε» σε ανακοίνωση που εξέδωσαν γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν συζητήσεις με την βρετανική κυβέρνηση όσον αφορά την επόμενη μέρα στην ομάδα.

«Η Chelsea Football Club ενημερώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει τιμωρηθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λόγω της 100% ιδιοκτησίας του στην Chelsea FC plc, η οποία είναι συνδεδεμένη και με εταιρείες της επιρροής του, η Chelsea FC υπόκειται κανονικά στο ίδιο καθεστώς κυρώσεων με τον κ. Αμπράμοβιτς. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκδώσει μια γενική άδεια που επιτρέπει στην Chelsea FC να συνεχίσει ορισμένες δραστηριότητες.

Θα ολοκληρώσουμε τους αγώνες της ομάδας μας ανδρών και γυναικών σήμερα εναντίον της Νόριτς και της Γουέστ Χαμ, αντίστοιχα, και σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το εύρος της άδειας. Αυτό θα περιλαμβάνει τη συζήτηση για την τροποποίηση της άδειας προκειμένου να επιτραπεί στον σύλλογο να λειτουργεί όσο το δυνατόν κανονικά. Θα αναζητήσουμε επίσης καθοδήγηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον αντίκτυπο αυτών των μέτρων στην Τσέλσι και στο σημαντικό έργο στις κοινότητές μας.

Ο σύλλογος θα ενημερώσει περαιτέρω όταν είναι σκόπιμο να το κάνει», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.