Αμπράμοβιτς: «Πάγωσαν» τα περιουσιακά του στοιχεία οι Βρετανοί - Στον «πάγο» και η Τσέλσι

Το Ηνωμένο Βασίλειο «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία επτά Ρώσων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων οι: Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σετσίν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, αναφέρει το Reuters.

Αμπράμοβιτς: «Πάγωσαν» τα περιουσιακά του στοιχεία οι Βρετανοί - Στον «πάγο» και η Τσέλσι

Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μερίδια στην En+ Group, ο Σετσίν είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bank Rossiya.

Σύμφωνα με το το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέδωσε μια άδεια που επιτρέπει σε μια σειρά δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο να συνεχιστούν στην Τσέλσι.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια ​​επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι κυρώσεις εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 15 δισεκατομμύρια λίρες.

Οι νέες κυρώσεις καθιστούν τον Αμπράμοβιτς τον πιο υψηλού προφίλ στόχο της Βρετανίας από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Περιπλέκει επίσης τα σχέδια του Αμπράμοβιτς να ξεφορτωθεί την Τσέλσι καθώς αρκετοί δισεκατομμυριούχοι «φλερτάρουν» την αγορά της.

Πηγή: naftemporiki.gr