Μεξικό: Ανακοίνωση της FIFPRO για τα σοβαρά επεισόδια - Διαψεύδεται ο «μεγάλος αριθμός θυμάτων»

Τη σκληρή αντίδραση της FIFPRO -Διεθνής Ένωση Παικτών- προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο στάδιο «Corregidora» στο παιχνίδι της Κερέταρο με την Άτλας.

Μεξικό: Ανακοίνωση της FIFPRO για τα σοβαρά επεισόδια - Διαψεύδεται ο «μεγάλος αριθμός θυμάτων»

«Εκκρεμεί η επίσημη επιβεβαίωση του αριθμού των θυμάτων των επεισοδίων. Σήμερα η σκέψη μας είναι στραμμένη στα θύματα και σε αυτούς που χτυπήθηκαν. Είναι μια θλιβερή ημέρα».

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ δύο εκ των οποίων σοβαρά, σε επεισόδια μεταξύ οπαδών, κατά τη διάρκεια αγώνα της μεξικανικής Football League, που διακόπηκε στο Κερέταρο.

Η Μεξικανική Liga ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του Μεξικού.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας πάντως, διέψευσε φήμες στα κοινωνικά δίκτυα που κάνουν λόγο για αρκετούς θανάτους.

Οι συμπλοκές στην κερκίδα ξεκίνησαν στο 63ο λεπτό του αγώνα. Οι λιγοστοί άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου άφησαν το κοινό να καταφύγει στον αγωνιστικό χώρο που προκάλεσε την άμεση διακοπή της συνάντησης. Στο γήπεδο, οι οπαδοί συνέχισαν να συμπλέκονται, κατέστρεψαν το VAR, καθώς οικογένειες με παιδιά προσπαθούσαν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

«Οι υπεύθυνοι για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο γήπεδο θα τιμωρηθούν υποδειγματικά», αντέδρασε ο πρόεδρος της μεξικανικής Football League, Μίκελ Αριόλα.

Ο σύλλογος της Άτλας ζήτησε σε ανακοίνωσή του να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθούν οι ευθύνες. Ο σύλλογος του Κερετάρο καταδίκασε επίσης αυτές τις πράξεις βίας στο γήπεδό του.

Το Μεξικό θα φιλοξενήσει από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026 με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.τόσο θλιβερή μέρα», πρόσθεσε η διεθνής ένωση ποδοσφαιριστών.