Λεονάρντο: «Ο Εμπαπέ θέλει να μείνει. Θα χρειαστούν λίγα λεπτά για να συμφωνήσουμε»

Ο αθλητικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο, αναφέρθηκε στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Κιλιάν Εμπαπέ, τους τραυματισμούς του Σέρχιο Ράμος, αλλά και τις φήμες περί αποχώρησης του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο από τον πάγκο της ομάδας το καλοκαίρι.

Λεονάρντο: «Ο Εμπαπέ θέλει να μείνει. Θα χρειαστούν λίγα λεπτά για να συμφωνήσουμε»

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν για την υπόθεση του Κιλιάν Εμπαπέ. Παρά το γεγονός ότι ο διεθνής Γάλλος επιθετικός δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση για το μέλλον του, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επιμένει για την απόκτησή του, ο Λεονάρντο τόνισε ότι ο παίκτης σκέφτεται όλο και περισσότερο την ανανέωση της συνεργασίας του με τον σύλλογο.

«Ο Κιλιάν έχει τόσο μεγάλη αξία που τα χρήματα είναι δευτερεύον θέμα. Νομίζω ότι θα χρειαστούν μερικά λεπτά για να συμφωνήσουμε στο οικονομικό κομμάτι. Έχουμε πιθανότητες να συνεχίσει στην Παρί. Εφόσον δεν υπογράψει με κανέναν, θα τα δοκιμάσουμε όλα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το διατηρήσουμε. Δεν νομίζω ότι θα αποφασίσει με βάση το παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ (σ.σ. στο Champions League). Αυτό που έκανε το Κατάρ τα τελευταία δέκα χρόνια είναι να τοποθετήσει την Παρί ανάμεσα στα μεγάλα κλαμπ.

Ο Εμπαπέ θέλει να μείνει ολοένα και περισσότερο. Είναι θέμα συναισθημάτων. Δεν είμαστε ένας σύλλογος που πουλά. Νομίζω ότι ο Κιλιάν σκέφτεται σωστά τα πράγματα. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ο Μέσι ήταν πάντα σε αυτό το επίπεδο, και συνεχίζει να είναι, αλλά είναι φυσιολογικό να έρχονται άνθρωποι που σιγά σιγά αλλάζουν τα πράγματα. Δεν κρίνουμε το ένα ή το άλλο. Ο ένας είναι 23 ετών και ο άλλος 34. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ τους», είπε αρχικά.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «αστρονομική» πρόταση της Παρίς τον παίκτη ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για να ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια, απάντησε: «Δεν είναι αλήθεια. Δεν έχουμε κάνει ακόμα συγκεκριμένη προσφορά. Υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο: Νομίζω ότι το τελευταίο πράγμα που θα βάλουμε σε αυτό το συμβόλαιο είναι τα χρήματα. Θέλουμε να του δώσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να τον κάνουμε τον καλύτερο παίκτη».

Επιπρόσθετα, ο Λεονάρντο αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών του.

«Μέχρι στιγμής έχει παίξει μόνο πέντε παιχνίδια. Δυστυχώς, δεν έχει πάει όπως περιμέναμε. Είναι δύσκολο για αυτόν και για τους υπόλοιπους. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει και προτιμώ να περιμένω για να βγάλω συμπεράσματα, αλλά δεν φοβάμαι να παραδεχτώ τα λάθη μου όταν τα κάνω».

Τέλος, μίλησε και για το μέλλον του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στον σύλλογο, διαψεύδοντας τις πληροφορίες περί αποχώρησης του Αργεντινού το καλοκαίρι προκειμένου η Παρί να προσλάβει στον πάγκο της τον Ζινεντίν Ζιντάν: «Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να αλλάξουμε τον προπονητή μας. Δεν έχουμε επικοινωνήσει ούτε με τον Ζιντάν αλλά ούτε και με κανέναν άλλον προπονητή».