Ο Ρώσος και ο Ουκρανός της Αταλάντα, σε μια φιλία που δυνάμωσε κι άλλο...

Ο Ρώσος Αλεξέι Μίραντσουκ και ο Ουκρανός Ρουσλάν Μαλινόφσκι συνυπάρχουν στην Αταλάντα. Η αγκαλιά τους συγκινεί, τα μηνύματά τους δυστυχώς δεν μπορούν να νικήσουν την τρέλα ενός πολέμου. 

Ο Ρώσος και ο Ουκρανός της Αταλάντα, σε μια φιλία που δυνάμωσε κι άλλο...

Ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι ήταν ο παίκτης που με δικά του γκολ έσβησε κάθε ελπίδα του Ολυμπιακού για την πρόκριση επί της Αταλάντα στο Europa League. Και τα πανηγύρισε με σύνθημα στη φανέλα του κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Στα παιχνίδια της Αταλάντα με τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε ο Αλεξέι Μίραντσουκ, ο οποίος ήταν τραυματίας και επέστρεψε στη νίκη της ομάδας του επί της Σαμπντόρια λίγες μέρες αργότερα πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ. Δίχως να το πανηγυρίσει, περπατώντας έφυγε προς τη σέντρα, δεν είχε να πανηγυρίσει κάτι.

Ο Ουκρανός Ρουσλάν Μαλινόφσκι και ο Ρώσος Αλεξέι Μίραντσουκ είναι συμπαίκτες στην Αταλάντα. Είναι φίλοι. Καλοί φίλοι. Στις αρχές της παρουσίας του ενός στην Ιταλία, ο άλλος έκανε τον διερμηνέα για να τον βοηθήσει. Είναι παγωμένοι αυτές τις μέρες. Όχι μεταξύ τους. Γενικά. Με όσα συμβαίνουν, με την πατρίδα του ενός να επιτίθεται σε εκείνη του άλλου. Με συμπατριώτες τους να σκοτώνονται σε έναν πόλεμο για τον οποίο εκείνοι δεν μπορούν να καταλάβουν. Και αντιδρούν. Όπως μπορούν.

Η μόνη «μάχη» που ήξεραν μέχρι πρότινος ήταν για μια θέση στην ενδεκάδα της Αταλάντα, γιατί αγωνίζονται περίπου παρόμοια στο γήπεδο και στο πλάνο του Γκασπερίνι. Τώρα ακούν, μαθαίνουν, αγωνιούν για έναν πόλεμο που δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Ο Ιταλός συμπαίκτης τους Ματέο Πεσίνα έγραψε πολλά για εκείνους. Για τον χαρακτήρα τους. Για τον επαγγελματισμό τους. Για το ταλέντο τους. Αποκάλυψε την αγκαλιά που είχαν οι δυο τους στα αποδυτήρια. Κι αυτή που συνεχίζουν να έχουν κάθε φορά που συναντιούνται σε μια ξένη χώρα που τους φιλοξενεί για να παίζουν ποδόσφαιρο, να κάνουν τη δουλειά τους, να προσφέρουν τις δυνατότητές τους, να «πολεμούν» μόνο για νίκες στα γήπεδα.

Η Αταλάντα είναι υπερήφανη που έχει αυτά τα δύο παιδιά στο δυναμικό της. Ο Μίραντσουκ νιώθει παράξενα. Ο Μαλινόφσκι τον κατανοεί. Οι δυο τους δεν θέλουν αυτό που γίνεται ανάμεσα στους λαούς τους. Και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Κυρίως με τη φιλία τους που τις τελευταίες ημέρες έχει δυναμώσει κι άλλο...