O Ελέκε άνοιξε λογαριασμό- Η Λουκέρνη κέρδισε επιτέλους

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Λουκέρνη έκανε σεφτέ στις νίκες στο ελβετικό πρωτάθλημα με το 4-2 που πέτυχε επί της Λουγκάνο στην έδρα της.

O Ελέκε άνοιξε λογαριασμό- Η Λουκέρνη κέρδισε επιτέλους

Για την ελβετική ομάδα έκανε ντεμπούτο ο θηριώδης φορ, Μπλέσινγκ Ελέκε ο οποίος πέτυχε κι ένα εντυπωσιακό γκολ.

Πάλι δυνατή στην επίθεση, αλλά με τρανταχτές αμυντικές αδυναμίες. Έπιασε πέναλτι ο γκολκίπερ της, δύο γκολ ο έξοχος Σουρπφ.

Η ελβετική ομάδα παρουσίασε και πάλι επιθετικές αρετές παρότι δεν είχε στην 11άδα τους Ροντρίγκες και Βάργκας, ωστόσο στην άμυνα έδειξε ξανά τις τρανταχτές αδυναμίες της, τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός.

Η Λουγκάνο προηγήθηκε στο 6' με τον Γιάο, από λάθος αντίδραση της άμυνας, Η Λουκέρνη κατάφερε να μην επηρεαστεί και ανέτρεψε το σκορ έως το ημίχρονο, αν και μεσολάβησε απόκρουση πέναλτι του γκολκίπερ της!

Στο 23', ο Ντεμασάι που έπαιξε βασικός φορ έκαν το 1-1 με ωραίο αριστερό σουτ, ενώ ο Σάλβι απέκρουσε το πέναλτι που έκανε ο στόπερ Σμιντ, με έξοχη αντίδραση στη δεξιά γωνία του στο 39'. Στο 44 η Λουκέρνη κέρδισε με τη σειρά της πέναλτι σε σπρώξιμο επί του Σουρπφ. Ο ίδιος το εκτέλεσε και έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη η Λουκέρνη πέτυχε το τρίτο γκολ στο 58' με τον Σουρπφ να σουτάρει υπέροχα με το δεξί μετά από κόρνερ του Σίντλερ. Η άμυνά της την πρόδωσε πάλι και στο 64' ο Βέκσει με μακρινό σουτ νίκησε τον Σάλβι για το 3-2. Η Λουγκάνο απειλούσε για την ισοφάριση, αλλά στο 74' ο νεοαποκτηθείς Νιγηριανός Ελέκε πέτυχε ένα φανταστικό γκολ με δεξιά επιτόπια ντρίμπλα και απευθείας σουτ με το δεξί για να κλείσει έτσι το σκορ.

Κορυφαίος της Λουκέρνης ήταν ο Σουρπφ που έπαιζε αριστερό εξτρέμ αλλά βρισκόταν παντού. Καθοριστικός και ο γκολκίπερ Σάλβι καθώς εκτός από το πέναλτι έκανε και άλλες επεμβάσεις.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ: Σάλβι, Γκρέθερ, Λούκας, Σμιντ, Σίντλερ, Βόκα, Ούγκρινιτς Σνόιλι (85' Σβέγκλερ), Γκβίλα (77' Βάργκας), Σουρπφ, Ντεμασάι (65' Ελέκε)