Premier League: Έμεινε στις ευκαιρίες η Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στη δράση ο Έρικσεν!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες κόντρα στη Γουότφορντ και έμεινε στο 0-0 στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ η Νιουκάστλ επιβλήθηκε 2-0 της Μπρέντφορντ και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού της Premier League. Επιστροφή στη δράση για τον Κρίστιαν Έρικσεν, που αγωνίστηκε ως αλλαγή στις «μέλισσες», για πρώτη φορά μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη πέρσι τον Ιούνιο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: Έμεινε στις ευκαιρίες η Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στη δράση ο Έρικσεν!

Πολύτιμο έδαφος έχασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην προσπάθεια που καταβάλει για την κατάσταση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Στην 27η αγωνιστική οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στο «στείρο» 0-0 στο «Ολντ Τράφορντ» με αντίπαλο τη Γουόφορντ, η οποία παραμένει στην προτελευταία θέση της κατάταξης.

Τόσο κατά την διάρκεια του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου η Γιουνάιτεντ απώλεσε αρκετές και σημαντικές ευκαιρία για να πετύχει ένα γκολ. Μεταξύ άλλων, είχε δοκάρι μόλις στο 5ο λεπτό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και χαμένο τετ-α-τετ στο 12’ με τον Μπρούνο Φερνάντες.

Την ίδια στιγμή, η Νιουκάστλ διεύρυνε στα έξι παιχνίδια το αήττητό της στην Premier League και πανηγύρισε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα που της επέτρεψε να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «καρακάξες» νίκησαν 2-0 εκτός έδρας την Μπρέντφορντ, η οποία συνεχίζει την... ελεύθερη πτώση της και έφτασε αισίως τις 7 ήττες στα 8 τελευταία της παιχνίδια.

Η μεγάλη είδηση βέβαια στο παιχνίδι ήταν η επιστροφή του Κρίστιαν Έρικσεν στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη πέρσι τον Ιούνιο, στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία. Ο Δανός μεσοεπιθετικός μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 52’ στη θέση του Γιένσεν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «μέλισσες» έμειναν με δέκα παίκτες στο 11’ λόγω αποβολής του Ντεσίλβα και η Νιουκάστλ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο που της χάρισαν και το τρίποντο.

Πέραν αυτών, η Μπέρνλι έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από το Λονδίνο κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού του πρωταθλήματος. Οι «αετοί» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τέρμα που σημείωσε ο Σλουπ, αλλά ο σύλλογος του Λάνκασαϊρ ισοφάρισε στο 46’ με αυτογκόλ του Μιλιβόγεβιτς.

Τέλος, η Άστον Βίλα επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών. Οι «χωριάτες» άφησαν πίσω τους τις ήττες από Νιουκάστλ και Γουότφορντ και κέρδισαν 2-0 τους «γλάρους» της Μπράιτον.

Το προφίλ της 27ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (25/2)

Σαουθάμπτον-Νόριτς 2-0
(Άνταμς 36', Ρομέου 88')

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (26/2)

Λιντς Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 0-3

(10' Ντόχερτι, 15' Κουλουσέφσκι, 27' Κέιν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ 0-0

Μπρέντφορντ-Νιουκάστλ 0-2

(33’ Ζοέλιντον, 44’ Γουίλοκ)

Κρίσταλ Πάλας-Μπέρνλι 1-1

(9’ Σλουπ – 46’ αυτ. Μιλιβόγεβιτς)

Μπράιτον-Άστον Βίλα 0-2

(17’ Κας, 68’ Γουότκινς)

19:30: Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι

Άρσεναλ-Λίβερπουλ (Ανεβλήθη)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (27/2)

16:00: Γουέστ Χαμ-Γούλβς

Τσέλσι-Λέστερ (Ανεβλήθη)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ