Μίλαν: Η Λιλ πρέπει να πληρώσει 16,5 εκατ.ευρώ στην Σπόρτινγκ για την μεταγραφή του Λεάο το 2018

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο καλεί την Λιλ να αποζημιώσει με 16,5 εκατ.ευρώ την Σπόρτινγκ αφού το 2018 πήρε ως ελεύθερο τον Ράφαελ Λεάο – ο οποίος δικαιώθηκε-  αφότου είχε σπάσει μονομερώς το συμβόλαιό του.

Μίλαν: Η Λιλ πρέπει να πληρώσει 16,5 εκατ.ευρώ στην Σπόρτινγκ για την μεταγραφή του Λεάο το 2018

Ο Ραφαέλ Λεάο ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας οι οποίοι το 2018 έσπασαν μονομερώς το συμβόλαιό τους μετά την επίθεση οπαδών στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Προορισμός του Πορτογάλου ήταν η Λιλ, η οποία τον απέκτησε ως ελεύθερο, με τις πλευρές να βρίσκονται έκτοτε στα δικαστήρια.

Τα «λιοντάρια» είχαν απευθυνθεί αρχικά ζητώντας 45.000.000 ευρώ ως διαφυγόντα κέρδη από τη μετακίνηση του παίκτη και τελικά το ποσό αυτό μετά τις δικαστικές διαμάχες «έπεσε» στα 16.500.000, αφού τόσο εκτιμήθηκε ότι κόστιζε τότε ο νυν κυνηγός της Μίλαν.

Στις 22 Ιανουαρίου το Εφετείο της Λισαβόνας είχε επικυρώσει μάλιστα την αρχική εισήγηση του CAS και καλούσε τον Ραφαέλ Λεάο να καταβάλλει ο ίδιος το ποσό των 16.500.000 ευρώ στη Σπόρτινγκ, εντούτοις τα δεδομένα ανατράπηκαν, με τον ποδοσφαιριστή να δικαιώνεται και το ποσό πρέπει να καταβληθεί πλέον από την Λιλ.

Σύφμωνα με το ρεπορτάζ, η υπόθεση δεν τελείωσε στο CAS αλλά συνεχίστηκε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, το οποίο απεφάνθη πως η Λιλ είναι υπεύθυνη για την μονομερή λύση της συνεργασίας του Λέαο με την Σπόρτινγκ και καλεί πλέον τους Πρωταθλητές Γαλλίας να αποζημιώσουν τους Πορτογάλους με το ποσό των 16,5 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα δε με τα Ιταλικά μέσα, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δράσει καταλυτικά στις διαπραγματεύσεις που είχαν αρχίσει εδώ και καιρό μεταξύ της Μίλαν και Λεάο, με τον 22χρονο στράικερ να έχει πλέον περιθώριο -χωρίς να τον βαραίνει το χρέος προς την Σπόρτινγκ- να ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις του για να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους ροσονέρι.

Η Μίλαν απέκτησε τον Λεάο το καλοκαίρι του 2019 από την Λιλ αντί 29.5 εκατομμυρίων ευρώ και ο Πορτογάλος φορ έχει σημειώσει 23 γκολ και 15 ασίστ σε 101 παιγνίδια με τους ροσονέρι.