Ο επιθετικός της Μίλαν, Ραφαέλ Λεάο θα πρέπει να δώσει 16,5εκ. στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας!

O επιθετικός της Μίλαν, Ραφαέλ Λεάο έχασε το δικαστήριο με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και καλείται να πληρώσει 16,5 εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του για μία ιστορία που σέρνεται στις δικαστικές αίθουσες από το 2018. 

Ο επιθετικός της Μίλαν, Ραφαέλ Λεάο θα πρέπει να δώσει 16,5εκ. στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας!

Η ιστορία είναι λίγο - πολύ γνωστή. Πριν από τέσσερα καλοκαίρια τα αποδυτήρια της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας έγιναν «γης μαδιάμ», όταν χούλιγκανς της πορτογαλικής ομάδας επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές μέσα στο προπονητικό κέντρο λόγω της τότε κακής πορείας του συλλόγου.

Ανάμεσά τους ήταν και ο Ντάνιελ Ποντένσε, η ιστορία του οποίου είναι γνωστή, αλλά ο χειρισμός της από πλευράς Ολυμπιακού δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Ραφαέλ Λεάο.

Κι αυτό, γιατί ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να πληρώσει και την Σπόρτινγκ για να αποκτήσει τον Πορτογάλο βιρτουόζο μεσοεπιθετικό.

Τι συνέβη λοιπόν με τον νυν επιθετικό της Μίλαν; Το καλοκαίρι του 2018 έσπασε μονομερώς το συμβόλαιό του για να πάει στην Λιλ με αφορμή εκείνα τα επεισόδια. Τότε, η Σπόρτινγκ τον πήγε στην FIFA διεκδικώντας 45 εκατομμύρια ευρώ ως διαφυγόντα έσοδα.

Μετά από εκδικάσεις επί εκδικάσεων το εφετείο της Λισσαβώνας εξέδωσε απόφαση ότι ο Λεάο θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 16,5 εκατομμυρίων ευρώ στα «λιοντάρια» της Λισσαβώνας!