Το κατόρθωμα του Ρονάλντο στη Γιουβέντους

Κάθε ρεκόρ που υπήρχε στην Γιουβέντους αλλά και στην Ιταλία το καταρρίπτει η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μάνος Σταραμόπουλος παρουσιάζει το τελευταίο κατόρθωμα της μετακίνησης του Πορτογάλου σούπερ σταρ στους «μπιανκονέρι»

Το κατόρθωμα του Ρονάλντο στη Γιουβέντους

Ο διάσημος Πορτογάλος επιθετικός, τον μήνα Ιούλιο που έγινε και η εντυπωσιακή μετακίνησή του από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Γιουβέντους , έδωσε την ευκαιρία στην ιταλική ομάδα να έχει στο επίσημο κανάλι της , τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο Youtube, που είχε ποτέ!

Οι «Μπιανκονέρι» συγκεκριμένα είχαν 36,3 εκατομμύρια προβολές. Και βεβαίως σε αυτό έχει συμβάλει τα μέγιστα η προσγείωση στο Τορίνο του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έχει επικεντρώσει πάνω του, τους προβολείς όλου του κόσμου. Η παρουσία του Πορτογάλου σούπερ σταρ προσδιόρισε ένα εντυπωσιακό άλμα: Τους πρώτους 6 μήνες του 2018 η Γιουβέντους είχε συνολικά 18, 3 εκ. προβολές. Από την ημέρα όμως που εντάχθηκε στο δυναμικό της ο Ρονάλντο οι προβολές έφτασαν στα 36, 3 εκ. ! Δηλαδή σε 31 ημέρες τα κλίκ στα βίντεο του επίσημου καναλιού της πρωταθλήτριας Ιταλίας ανέβηκαν 2 φορές περισσότερο από τις προηγούμενες 180 ημέρες.

Τον Απρίλιο η Γιουβέντους ήταν στην 11η θέση με 2,9 εκατομμύρια, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο ήταν 9η.

Στην έρευνα αυτή που πραγματοποίησε η ειδική εταιρεία Αθλητισμού και Οικονομικών (Deportes & Finanzas), δείχνει την Μπαρσελόνα στην δεύτερη θέση με 31,9 εκ προβολές, τρίτη την Ρεάλ Μαδρίτης με 24,4 , τέταρτη την Λίβερπουλ με 19,1, πέμπτη την Παρί Σεν Ζερμέν με 17,2 , έκτη την Άρσεναλ με 10,8 , έβδομη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 8,59, ένατη την Μάντσεστερ Σίτυ με 8, 52 και δέκατη την Μπάγερν Μονάχου με 7.79. Όσο για την δεύτερη Ιταλική, που είναι η Ίντερ βρίσκεται μόλις στην 15η θέση

Και προσωπογραφία του!

Eν τω μεταξύ παρέα με τους άλλους 5 Μουντιαλικούς (Ντιμπάλα, Ιγκουαίν, Μπετανκούρ, Κουαδράδο, Ντόουγκλας Κόστα) γυμνάζεται στο Τορίνο και πιο συγκεκριμένα στο νέο αθλητικό κέντρο της Γιουβέντους , το Κοντινάσα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπό τις οδηγίες του Άλντο Ντολτσέτι συνεργάτη του Μαξ Αλέγκρι . Ο 33χρονος διεθνής Πορτογάλος επιθετικός έφθασε στο αεροδρόμιο Καζέλε του Τορίνο το απόγευμα της Κυριακής 29/7 με το ιδιωτικό του αεροπλάνο και τον περίμεναν γύρω στους 200 φιλάθλους της «Γηραιάς Κυρίας» που τον αποθέωσαν. Μαζί του φυσικά η σύντροφός του, Τζορτζίνα Ροντρίγκες και ο γυιός του.

Τον πήρε αμέσως ιδιωτικό αυτοκίνητο μάρκας Τζιπ που συνοδευόταν από άλλα πέντε (τρία λευκά και δύο μαύρα) της Ιταλικής ομάδας με επικεφαλής τον υπεύθυνο ασφαλείας της Αλεσάντρο Ν’ Αντζελο και τον πήγε λίγο πιο πίσω από την περιοχή της εκκλησίας Γκράντ Μάδρε, που είχε διαμένει στην πρώτη του επίσκεψη στο Τορίνο.

Την Δευτέρα παρουσιάσθηκε κανονικά στις προπονήσεις , κι ενώ χαιρέτισε τους νέους συμπαίκτες του.

Εκείνο που αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό ήταν πως ήταν η συνάντησή του με τον αργεντινό φορ, Γκονσάλο Ιγκουαίν. Ο τελευταίος που μετακινήθηκε στην Μίλαν γνώριζε ότι η άφιξη του Κριστιάνο θα τον οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου, όπως κι έγινε.

Ήδη στο νέο αθλητικό κέντρο το Κοντινάσα, ο προσωπογράφος, Μάρκο Γενουάτες έχει παρουσιάσει δύο πίνακες που απεικονίζουν τον Κριστιάνο ..

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να εμφανισθεί μπροστά στους φιλάθλους της Γιουβέντους στις 12 Αυγούστου στο πρώτο οικογενειακό φιλικό ενόψει της νέας σαιζόν που γίνεται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες στη Βίλαρ Περόζα.

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo