Μάντσεστερ- Λίβερπουλ 2-1: Το κατά Μάρκους ευαγγέλιο

Με δύο καθοριστικά γκολ του νεαρού Ράσφονρτ (14',24'), η Μάντσεστερ επικράτησε της Λίβερπουλ με 2-1 στο Ολντ Τράφορντ.

Μάντσεστερ- Λίβερπουλ 2-1: Το κατά Μάρκους ευαγγέλιο

Ο Μάρκους Ράσφορντ ήταν ο πρωταγωνιστής του αγγλικού ντέρμπι αφού τα δύο του τέρματα με διάστημα ενός δεκαλέπτου (14',24') καθόρισαν την αναμέτρηση. Ο νεαρός άσος στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός μέσα στο 2018, δικαίωσε απόλυτα τον Μουρίνιο για την επιλογή του.

Η Λίβερπουλ πήρε στα πρώτα λεπτά την κατοχή στο Old Trafford, όμως πολύ γρήγορα η Γιουνάιτεντ πήρε τα ηνία του ματς. Στο 14', μετά από εκτέλεση άουτ του Ντε Χέα ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο Ράσφορντ που άφησε πίσω τον Άρνολντ και αφού του έκανε τρομερή ντρίμπλα τίναξε τα δίχτυα του Κάριους (1-0). Αν και η κατοχή ήταν 35%-65% υπέρ των φιλοξενούμενων, οι γυπεδούχοι χτύπησαν ξανά με γκολ.. καρμπόν. Στο 24' ο Λουκάκου πήρε νέα μάχη στον αέρα ελευθερώνοντας αυτή τη φορά τον Μάτα, ο οποίος κόπηκε αλλά ο Ράσφορντ ήταν εκεί που έπρεπε και εκτέλεσε για το 2-0. Η Λίβερπουλ δεν είχε κάνει σχεδόν τίποτα μπροστά εκτός από μια προσπάθεια του Φαν Ντάιν με τον... ώμο και στο 38' ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε τρίτο γκολ όταν μετά την καταπληκτική σέντρα του Αλέξις, ο Μάτα έκανε ανάποδο ψαλίδι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επάνηψη οι Reds μπήκαν δυναμικά και δεν επέτρεψαν στους "διαβόλους" να βγουν από την άμυνα τους. Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν την κυκλοφορία, τα κόρνερ, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ. Η Γιουνάιτεντ άντεχε την πίεση χωρίς να κρατάει καθόλου μπάλα. Η Λίβερπουλ ξαναμπήκε τελικά στο παιχνίδι στο 66' με το αυτογκόλ του Μπαγί. Στο 70' ο Μουρίνιο έριξε τη μάχη τον Φελαϊνί για να "κλειδώσει" το κέντρο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και τα κόρνερ, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το 2-1 παρέμεινε. Mε αυτή τη νίκη η Μάντσεστερ απομακρύνθηκε στο +5 από τη Λίβερπουλ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπαγί, Σμόλινγκ, Βαλένσια, Μάτιτς, Μάτα (89' Λίνγκαρντ), ΜακΤόμινεϊ, Σάντσες (96' Νταρμιάν), Ράσφορντ (70' Φελαϊνί), Λουκάκου.

Λίβερπουλ (Γιόργκεν Κλοπ): Κάριους, Ρόμπερτσον (84' Σολάνκε), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Αρνολντ (80' Βαϊνάλντουμ), Τσαν, Μίλνερ, Τσάμπερλεϊν (62' Λαλάνα), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.