Λίβερπουλ – Λέστερ 2-0: Με οδηγό τον Ζότα οι «κόκκινοι» επιμένουν στη μάχη του τίτλου

Η Λίβερπουλ με δύο γκολ του Ζότα νίκησε 2-0 την Λέστερ στο «Άνφιλντ» για την 24η αγωνιστική της Premier League και με ματς λιγότερο μείωσε εκ νέου στο -9 την διαφορά της από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Λίβερπουλ – Λέστερ 2-0: Με οδηγό τον Ζότα οι «κόκκινοι» επιμένουν στη μάχη του τίτλου

Στη μάχη της διεκδίκησης του φετινού τίτλου στην Premier League παρέμεινε η Λίβερπουλ και διατήρησε τις ελπίδες της για την επιστροφή της στον θρόνο της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Οι «κόκκινοι» επιβλήθηκαν 2-0 της Λέστερ στο «Άνφιλντ» για την 24η αγωνιστική και με ματς λιγότερο μείωσαν εκ νέου στους εννέα πόντους την διαφορά που τους χωρίζει από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ζότα άνοιξε το σκορ στο 34’ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ενώ στο 59’ μπήκε στο παιχνίδι και ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που επέστρεψε πλέον στον σύλλογο έπειτα από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Αιγύπτου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο διεθνής άσος δεν κατάφερε να σκοράρει σε τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ στο 75’, ενώ στο 78’ είχε και δοκάρι με φαλτσαριστό σουτ.

Τελικά, στο 87’ ήρθε και το 2-0 με το δεύτερο γκολ του Ζότα στο ματς, που σφράγισε το τρίποντο για την Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε.

Από την άλλη, συνεχίζεται ο αγωνιστικός κατήφορος της Λέστερ. Οι «αλεπούδες» μετά τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο από την Νότιγχαμ Φόρεστ, έμειναν πλέον για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα μακριά από τη νίκη και απομακρύνθηκαν από τις ευρωπαϊκές θέσεις της κατάταξης.

Μέσα σ’ όλα, έφτασαν αισίως τα 17 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα που απέτυχαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, ισοφαρίζοντας έτσι το χειρότερο σερί τους στην κατηγορία από τον Οκτώβρη του 2001!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ