Με «καρέ» (4-1) κι ανατροπή, επί της Μαρσέιγ, η Νις στην 4αδα του Γαλλικού Κυπέλλου!

Η Νις επικράτησε, με «ολική επαναφορά» 4-1 της Μαρσέιγ, στη Νίκαια, και πανηγυρικά πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Γαλλικού Κυπέλλου.

Με «καρέ» (4-1) κι ανατροπή, επί της Μαρσέιγ, η Νις στην 4αδα του Γαλλικού Κυπέλλου!

Mε ...φόρα από την πρόκριση (στα πέναλτι) επί της Παρί Σεν Ζερμέν στην φάση των «16» οι «αετοί» της Νις έκαναν μια... χαψιά την Ολιμπίκ Μαρσέιγ στο ντέρμπι της Κυανής Ακτής που περιείχαν τα προημιτελικά του Κυπέλλου και ...πέταξαν για την 4αδα του θεσμού!

Η ομάδα της Νίκαιας επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-1 που αποκτά διαστάσεις θριάμβου αφού βρέθηκε να χάνει από τα ...αποδυτήρια λόγω του αυτογκόλ του Μπαρ μόλις στο 3ο λεπτό.

Ωστόσο χρειάστηκε 7 λεπτά η ομάδα του Γκαλτιέ για να ισοφαρίσει με τον Γκουιρί και γύρισε το ματς με τα δύο τέρματα του Κλάιφερτ (29', 49').

Το δεύτερο χάρμα ιδέσθαι.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ντελόρ με τους «Φωκαείς» να προσπαθούν να μαζέψουν τα... κομμάτια τους, αφού έπεσαν θύμα νέας ανατροπής μετά από εκείνη με την Λιόν...

Στα αξιοσημείωτα ότι αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος (22/08) είχε διακοπεί για ρίψη αντικειμένου στον Παγέ και εισβολή οπαδών στο γήπεδο μ' αποτέλεσμα να επαναληφθεί (κεκλεισμένων των θυρών) στο Τρουά.

Αλλά αυτή τη φορά δεν υπήρχαν παρατράγουδα παρά μόνο πανηγυρισμοί των φίλων των γηπεδούχων...


Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Γαλλίας

Τρίτη (8/2): Μονακό – Αμιάν 2-0: 5’ Τσουαμενί, 54’ Φόλαντ.

Τετάρτη (9/2)
Μπερζεράκ – Βερσάιγ 3-4 πέναλτι, 1-1 (90’ Τρεσάν-14’ Ντιαρασουμπά)

Νις – Μαρσέιγ 4-1: 10' Γκουιρί, 29', 49' Κλάιφερτ, 61' Ντελόρ - 3' (αυτ.) Μπαρν

Πέμπτη (10/2)
22.00: Ναντ – Μπαστιά