Τότεναμ-Σαουθάμπτον 2-3: Ροντέο στο Λονδίνο με νικητές τους Αγίους (vid)

Η Σαουθάμπτον υπέταξε με 3-2 την Τότεναμ στο Λονδίνο με σπουδαία εμφάνιση και ανατροπή σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου! 

Τότεναμ-Σαουθάμπτον 2-3: Ροντέο στο Λονδίνο με νικητές τους Αγίους (vid)

Τότεναμ και Σαουθάμπτον επιδόθηκαν σε μια μοναδική παράσταση στο Λονδίνο με τους Αγίους να παίρνουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη (3-2) επί των Σπιρουνιών από το 2016! Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν την Άρσεναλ και να πιάσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μια σπουδαία νίκη που τους κρατά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Τότεναμ ευτύχησε να προηγηθεί στο 18' με αυτογκόλ του Μπέντναρεκ όμως ο Αρμάντο Μπρόγια ισοφάρισε άμεσα για την Σαουθάμπτον στο 23'. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι έχοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τους Άρμστρονγκ, Μπρόγια και Περόντ πριν το ημίχρονο. Παρόλα αυτά η ομάδα του Κόντε μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και αφού απείλησε με Σάντσεζ, Μόουρα και Κέιν ευτύχησε να προηγηθεί εκ νέου με τον Σον στο 70'. Οι παίκτες του Ραλφ Χάζενχουλτ δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με τον Γουόρντ Πράους να μοιράζει δύο ασίστ μέσα σε τρία λεπτά έφεραν το παιγνίδι τούμπα και πήραν το προβάδισμα χάρη στα τέρματα των Ελιουνούσι και Τσε Άνταμς στο 79' και το 82' .

Η Σαουθάμπτον βρίκσεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας μόλις μία ήττα στα τελευταία οκτώ παιγνίδια ενώ ο Γουόρντ Πράους έχει τουλάχιστον ένα γκολ ή ασίστ σε έξι από τις τελευταίες επτά συμμετοχές του. Οι Άγιοι βρίσκονται έτσι στην 10η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς, 11 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Από την άλλη μεριά η Τότεναμ έμεινε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς, 4 λιγότερους από την Γουέστ Χαμ που βρίσκεται στην 4η θέση, με την ομάδα του Κόντε όμως να έχει τρία ματς λιγότερα.