Σάρι: «Κανείς δεν ξέρει πού, από ποιον και πότε γίνεται η κλήρωση του Κυπέλλου»

Ο Μαουρίτσιο Σάρι εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την οργάνωση του Κυπέλλου Ιταλίας την οποία χαρακτήρισε «αντιαθλητική» σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης της Λάτσιο με την Μίλαν (9/2, 22:00).

Σάρι: «Κανείς δεν ξέρει πού, από ποιον και πότε γίνεται η κλήρωση του Κυπέλλου»

Ο Μαουρίτσιο Σάρι, ως συνήθως, δεν κρύβει τα λόγια του όταν πρόκειται να καταφερθεί για κάτι ή εναντίον κάποιου. Αυτή τη φορά στόχος για τον Ιταλό είναι ο κανονισμός του Κυπέλλου Ιταλίας, ο οποίος αναγκάζει τη Λάτσιο να παίξει τους προημιτελικούς σε έναν μόνο αγώνα με τη Μίλαν εκτός έδρας, την Τετάρτη το βράδυ (9/2, 22:00) στο Σαν Σίρο.

«Πιστεύω ότι, όπως είναι φτιαγμένο, είναι το πιο αντιαθλητικό γεγονός στον κόσμο. Με κλήρωση που κανείς δεν ξέρει πού, από ποιον και πότε γίνεται. Και το όλο θέμα είναι ξεκάθαρα χτισμένο για να κάνει ορισμένες ομάδες να παίζουν ζωντανά στην τηλεόραση. Ωστόσο, δεν θα συγκρατηθούμε, ακόμα κι αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα, η οποία δεν είναι τυχαίο που παλεύει για το Scudetto».

Αμφότερες οι δύο ομάδες προέρχονται από θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

«Κέρδισαν το ντέρμπι - ο Σάρι γνέφει - που είναι ένας αγώνας που σου δίνει πολλή αυτοπεποίθηση, αλλά κι εμείς επιστρέψαμε από μια πολύτιμη νίκη (στη Φλωρεντία με τη Φιορεντίνα)».

Όσον αφορά στους στόχους της ομάδας, ο τεχνικός των Λατσιάλι δήλωσε:

«Στο πρωτάθλημα δεν είμαστε όπου θα θέλαμε - παρατηρεί ο προπονητής -, το Κύπελλο Ιταλίας μπορεί να γίνει ένας σημαντικός στόχος. Και σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε επιλογές. Πρέπει να κυνηγάμε κάθε ευκαιρία. Η Μίλαν σίγουρα ενδιαφέρεται περισσότερο για το πρωτάθλημα, αλλά θα αντιμετωπίσει και αυτή τη διοργάνωση με τη μέγιστη συγκέντρωση. Επομένως, θα πρέπει να παίξουμε χωρίς δέυτερες σκέψεις».

Όπως συνέβη στον αγώνα πρωταθλήματος στον οποίο η Λάτσιο ηττήθηκε στο Σαν Σίρο από τους Ροσονέρι τον Σεπτέμβριο.

«Η Λάτσιο έχει σίγουρα αλλάξει από τότε, αλλά έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Και θα είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να πεινάμε».