Κύπρος: Ξέφυγε στην κορυφή ο Απόλλων, 3-0 τη Δόξα στο «Μακάρειο»

Ο Απόλλων Λεμεσού κέρδισε 3-0 τη Δόξα Κατωκοπιάς στο «Μακάρειο» για την 20η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος και ξέφυγε στην κορυφή της κατηγορίας. Νέα ήττα για την πρωταθλήτρια Ομόνοια, έχασε 2-0 από τον Εθνικό.

Κύπρος: Ξέφυγε στην κορυφή ο Απόλλων, 3-0 τη Δόξα στο «Μακάρειο»

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί του στο κυπριακό πρωτάθλημα έδωσε ο Απόλλων και ξέφυγε από τους διώκτες του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της Δόξας Κατωκοπιάς στο «Μακάρειο» για την 20η αγωνιστική και αποσπάστηκε στο +6 από Άρη Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.

Το σκορ για την ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ άνοιξε ο Πίττας μόλις στο 11ο λεπτό της συνάντησης και στη συνέχεια τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Αλμπάνης, που βρήκε δίχτυα στο 57’ και το 61’ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Μετά το σφύριγμα της λήξης ο Αλμπάνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δολοφονία του φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, λέγοντας:

«Θα ήθελα επίσης να πω και μια κουβέντα για τον Άλκη. Τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες, πρέπει να πάψει να υπάρχει αυτό και να επικρατήσει ένας υγιής αθλητισμός. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού, μακάρι να είναι η τελευταία τέτοια πράξη».

Πέραν αυτών, η πρωταθλήτρια Ομόνοια υπέστη την όγδοη εφετινή της ήττα στην κατηγορία. Οι «πράσινοι» έχασαν 2-0 από τον Εθνικό Άχνας, ο οποίος πανηγύρισε μόλις το τρίτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτο μέσα στο 2022.

Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Ντούρις (50’) και Βοϊτκόφσκι (95’).

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (5/2)
ΑΕΚ Λάρνακας – Άρης Λεμεσού 0-0
Ολυμπιακός Λευκωσίας – Π.Α.Ε.Ε.Κ. Αναβολή.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (6/2)
Πάφος – Ανόρθωση 1-1
(17’ πέν. Βαλακάρι – 10’ Ντέλετιτς)

ΑΕ Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ 2-3
(18’ αυτ. Νταουσβίλι, 35’ Μιλιντσεάνου – 21’ και 75’ Κβιλιτάια, 66’ Μάγκλιτσα)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (7/2)
Ομόνοια – Εθνικός Άχνας 0-2
(50’ Ντούρις, 95’ Βοϊτκόφσκι)

Δόξα Κατωκοπιάς – Απόλλων Λεμεσού 0-3
(11’ Πίττας, 57’ και 61’ Αλμπάνης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ