Serie A: Θρίαμβος της Μίλαν στο ντέρμπι, 2-1 με ανατροπή την Ίντερ

Η Μίλαν, με κορυφαίο τον Ζιρού που σκόραρε δις σε διάστημα τριών λεπτών (75' και 78'), νίκησε με ανατροπή 2-1 την Ίντερ στο ιστορικό «Derby della Madonnina», έβαλε τέλος στο αήττητο των «νερατζούρι» και τους πλησίασε στον πόντο στην κορυφή της Serie A. Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Serie A: Θρίαμβος της Μίλαν στο ντέρμπι, 2-1 με ανατροπή την Ίντερ

Η Μίλαν ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο ιστορικό «Derby della Madonnina» με αντίπαλο την συμπολίτισσά της στο Μιλάνο, Ίντερ.

Οι «ροσονέρι» νίκησαν με ανατροπή 2-1 την «αιώνια» αντίπαλό τους στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» για την 24η αγωνιστική του Καμπιονάτο και με το τρίποντο αυτό πλησίασαν στον πόντο τους πρωτοπόρους «νερατζούρι» και παρέμειναν στη μάχη για την διεκδίκηση του τίτλου στην κατηγορία. Παράλληλα όμως, έβαλαν τέλος και στο αήττητο των πρωταθλητών στην κατηγορία που κρατούσε από τα μέσα του περασμένου Οκτώβρη.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ίντερ παρουσιάστηκε ανώτερη της αντιπάλου της και βρέθηκε αρκετές φορές κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, ωστόσο ο αντίπαλος τερματοφύλακας Μάικ Μενιάν με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις αποσόβησε τους κινδύνους για την εστία του. Η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε τελικά «καρπούς» στο 38’, με τον Πέρισιτς να γράφει το 1-0 και να δίνει το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς. Όπως αποδείχτηκε βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη…

Η Μίλαν ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιβιέ Ζιρού, που σκόραρε δις σε διάστημα τριών λεπτών, πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή που της χάρισε και το τρίποντο.

Ο Γάλλος επιθετικός ισοφάρισε 1-1 στο 75’ και στο 78’ από ασίστ του Καλάμπρια έγραψε και το 2-1. Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να φτάσουν έστω στην ισοφάριση και μοιραία δεν απέφυγαν την ήττα στο ντέρμπι του Μιλάνου.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (5/2)
Ρόμα – Τζένοα 0-0

Ίντερ – Μίλαν 1-2
(38’ Πέρισιτς – 75’ και 78’ Ζιρού)

21.45: Φιορεντίνα – Λάτσιο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (6/2)
13.30: Αταλάντα – Κάλιαρι
16.00: Μπολόνια – Έμπολι, Σαμπντόρια – Σασουόλο, Βενέτσια – Νάπολι
19.00: Ουντινέζε – Τορίνο
21.45: Γιουβέντους – Βερόνα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (7/2)
21.45: Σαλερνιτάνα - Σπέτσια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ