Καμερούν – Αίγυπτος 1-3 (πέν) : Πέρασαν οι «Φαραώ». Σαλάχ εναντίον Μανέ στον τελικό του Copa Africa

Η Αίγυπτος νίκησε το Καμερούν με 3-1 στα πέναλτι (0-0 ο αγώνας και η παράταση) και θα διεκδικήσει την Κυριακή (6/2-21.00) κόντρα στη Σενεγάλη το όγδοο Copa Africa στην ιστορία της

Καμερούν – Αίγυπτος 1-3 (πέν) : Πέρασαν οι «Φαραώ». Σαλάχ εναντίον Μανέ στον τελικό του Copa Africa

Την πρόκρισή της σε τελικό Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για 10η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2017 πανηγύρισε η Αίγυπτος. Οι «Φαραώ» κέρδισαν στον ημιτελικό με 3-1 στα πέναλτι (0-0 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) το Καμερούν (που φιλοξενεί την φετινή διοργάνωση) και θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή (6/2-21.00) την Σενεγάλη στον μεγάλο τελικό. Εκεί όπου θα κονταροχτυπηθούν οι δυο σταρ της Λίβερπουλ. Ο Μο Σαλάχ θα ηγηθεί της Αιγύπτου και ο Σαντιό Μανέ της Σενεγάλης. Αν η Αίγυπτος κατακτήσουν το τρόπαιο θα είναι το όγδοο στην ιστορία της, αλλά μόλις το πρώτο μετά το 2010, όταν κέρδισε 1-0 τη Γκάνα.

Το Καμερούν ήταν ανώτερο στο πρώτο ημίχρονο και στο 18’ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Νγκαντέ. Στην επανάληψη η Αίγυπτος ισορρόπησε και στην παράταση παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι λύγισαν από το άγχος, αστόχησαν σε τρία διαδοχικά χτυπήματα, την ώρα που οι Αιγύπτιοι ήταν απόλυτα εύστοχοι, ενώ δεν χρειάστηκε καν να εκτελέσουν οι σταρ Ελνένι και Σαλάχ.

Η σειρά των πέναλτι

Αμπουμπακάρ 1-0, Ζιζό 1-1, Μουκουντί άστοχο, Αμπντελμονέμ 1-2, Σιλίκι άστοχο, Λασέν 1-3, Ενζιέ άστοχο.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Α. Ονανά, Καστελετό (98’ Μουκουντί), Νγκαντέ, Τολό, Φαΐ, Ανγκισά, Γκουέτ (80’ Σιλικί), Χονγκλά (108’ Ζ. Ονανά), Νγκαμαλέ (86’ Ν' Τζιε), Αμπουμπακάρ, Εκαμπί (98’ Μπασογκόγκ).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αμπουγκαμπάλ, Καμάλ (85’ Ασούρ), Αμπντελμονέμ, Χαμντί, Άμπου Ελ Φοτού, Ελνένι (86’ Λασίν), Φατχί, Αλ-Σουλάγια (46’ Τρεζεγκέ), Σαλάχ, Μαρμούς (63’ Σομπί), Μοσταφά Μοχάμεντ (106’Σερίφ-117’ Ζίζο).