Κύπρος: O Απόλλων ξέφυγε στην κορυφή του πρωταθλήματος

Ο Απόλλων Λεμεσού με «χρυσό» σκόρερ τον Νικολά Ντιγκινί στο 87’ κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και ξέφυγε στο +4 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του κυπριακού πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Κύπρος: O Απόλλων ξέφυγε στην κορυφή του πρωταθλήματος

Με τέσσερις πόντους αποσπάστηκε ο Απόλλων Λεμεσού στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του κυπριακού πρωταθλήματος από τον δεύτερο Άρη Λεμεσού. Ο σύλλογος επιβλήθηκε 2-1 του Ολυμπιακού Λευκωσίας στο «Τσίρειο» για την 19η αγωνιστική και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί του στον θεσμό.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (43’) ο Αλεξάντερ Νογιόκ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με το συγκεκριμένο τέρμα να είναι και το πρώτο του Ουκρανού μέσου στην τρίτη του μόλις συμμετοχή με τον Απόλλωνα, ενώ στο 58’ ήρθε η ισοφάριση από τον Ολυμπιακό με τον Φαμπρίς Κα.

Τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχε τελικά ο Νικολά Ντιγκινί, που βρήκε δίχτυα στο 87’ και χάρισε το τρίποντο στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Πέραν αυτών, πολύτιμη νίκη (2-0) πανηγύρισε και ο ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι κόντρα στη Δόξα Κατωκοπιάς στο «ΓΣΠ» και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για μια θέση στην πρώτη εξάδα πριν την έναρξη των πλέι-οφ.

Τα γκολ πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Λέο Νατέλ (54’) και Μάγκλιτσα (95’). Η Δόξα, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 36’ λόγω αποβολής του Ασαμόα, είχε δοκάρι στο 75’ με τον Τιτζανί.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (28/1): ΠΑΕΕΚ – Πάφος 0-2

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29/1)
Εθνικός Άχνας – ΑΕΚ Λάρνακας 0-0

Ανόρθωση – Ομόνοια 1-1
(37’ Βρχόβετς – 25’ Λέσιακς)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (30/1)
ΑΠΟΕΛ – Δόξα Κατωκοπιάς 2-0
(54’ Νατέλ, 95’ Μάγκλιτσα)

Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός Λευκωσίας 2-1
(43’ Νογιόκ, 87’ Ντιγκινί – 58’ Κα)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (31/1)
19.00: Άρης Λεμεσού – ΑΕ Λεμεσού

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ