Λίβερπουλ: «Κλέβει» τον Λουίς Ντίαζ μέσα από τα χέρια της Τότεναμ!

Η Λίβερπουλ κάτω από άκρα μυστικότητα κατέθεσε πρόταση 60 εκατομμυρίων ευρώ μαζί τα με μπόνους στην Πόρτο και βρίσκεται «μια ανάσα» από τον 25χρονο εξτρέμ Λουίς Ντίαζ.

Λίβερπουλ: «Κλέβει» τον Λουίς Ντίαζ μέσα από τα χέρια της Τότεναμ!

Η Λίβερπουλ κινήθηκε αστραπιαία και κατάφερε να κλείσει την μεταγραφή του 25χρονου εξτρέμ της Πόρτο Λουίς Ντίαζ για τον οποίο είχε καταθέσει επίσημη πρόταση η Τότεναμ.

Κομβικό ρόλο στην μεταγραφή έπαιξε η επιθυμία του ίδιου του παίκτη ο οποίος απέρριψε την πρόταση της ομάδας του Κόντε γιατί ήθελε να περιμένει για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Λίβερπουλ και Πόρτο, οι οποίες συναντήθηκαν στο φετινό Champions League, συμφώνησαν σε ένα ποσό κοντά στα 40 εκατομμύρια συν 20 ακόμη με μπόνους επίτευξης στόχων και 5 ακόμα σε μπόνους για κάποιους δυσκολότερους στόχους. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πόρτο είχε τοποθετήσει στον ποδοσφαιριστή ρήτρα αποδέσμευσης στα 80 εκατομμύρια χρόνια.

Η Λίβερπουλ είχε ανάγκη ενίσχυση στην επιθετική της γραμμή αφού οι Φιρμίνο, Μανέ και Σαλάχ θα είναι όλοι 30 το καλοκαίρι και έχουν μόλις 18 μήνες ακόμα στα συμβόλαιά τους. Έτσι, η μεταγραφή του πρώτου σκόρερ -μαζί με τον Μέσι- στο περσινό Copa America έρχεται να δώσει νέα πνοή στην καλύτερη επίθεση της Premier League.

Μάλιστα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει προγραμματίσει για τον Κολομβιανό ιατρικές εξετάσεις το Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή.

Ο Λουίς Ντίαζ φέτος στο Πρωτάθλημα Πορτογαλίας έχει 14 γκολ και 4 ασίστ σε 18 παιγνίδια, το οποίο ανάγεται σε γκολ ή ασίστ κάθε 83 λεπτά! Παράλληλα έχει δημιουργήσει 39 ευκαιρίες και 2.6 επιτυχημένες ντρίμπλες ανά παιγνίδι. Στο Champions League από την άλλη μεριά σημείωσε 2 τέρματα σε 6 συμμετοχές, δημιούργησε 10 ευκαιρίες και είχε 3.2 επιτυχημένες ντρίμπλες ανά ματς.