Λίβερπουλ: Προσέλαβε ψυχολόγο, εξειδικευμένο στην διαχείρηση των social media

Η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα στην Premier League που προσλαμβάνει ειδικό ψυχολόγο προκειμένου να βοηθήσει τους -νεαρούς κυρίως- παίκτες στην διαχείριση της επιρροής των social media.

Λίβερπουλ: Προσέλαβε ψυχολόγο, εξειδικευμένο στην διαχείρηση των social media

Η Λίβερπουλ είναι η πρώτη ομάδα της Premier League η οποία προσλαβάνει ειδικό θεραπευτή για την διαχείρηση της αυξανόμενης επιρροής που έχουν τα social media στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Είναι σαφές πως όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα, τόσο μεγαλώνει η επιρροή τους στους ποδοσφαιριστές. Θεωρείται πλέον ασυνήθιστο ένας παίκτης να μην δημοσιεύσει κάτι στα κοινωνικά δίκτυα μετά από τους αγώνες ενώ έχει αυξηθεί και η διαδικτυακή επαφή των ποδοσφαιριστών με τους φιλάθλους.

Για πολλούς τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν μέρος της εργασίας τους ενώ για άλλους είναι απλά ένα κομμάτι της ζωής τους ειδικότερα για νεαρούς παίκτες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Η Λίβερπουλ έχει ήδη δώσει χρόνο σημετοχής σε 10 ποδοσφαιριστές νεότερους από 20 ετών όπως ο Χάρβεϊ Έλιοτ, ο Κάιντι Γκόρντον και ο Τάιλερ Μόρτον μεταξύ άλλων. Το αντίκτυπο των διαδικτυακών επιθέσεων είναι γνωστό στο Άνφιλντ αφού τόσο ο Μανέ όσο και ο Αλεξάντερ Άρνολντ έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων κατά την περσινή σεζόν.

Έτσι λοιπόν το κλαμπ στην προσπάθειά του να θωρακίσει τους παίκτες του απέναντι σε ανάλογα περιστατικά προσέλαβε τον Ίσμπελ Στράκερ, ο οποίος έχει ξανά εργαστεί στο παρελθόν με ανερχόμενα αστέρια βοηθώντας τα να αντιμετωπίσουν ρατσιστικές επιθέσεις, την ξαφική φήμη και περιπτώσεις εθισμού.

Ο Στράκερ εργάζεται ήδη με τόσο με την πρώτη ομάδα των κόκκινων όσο και με τις ομάδες νέων Κ23 και Κ19. Από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υπογραμμίζουν:

«Η ομάδα θέλει να διασφαλίσει πως οι νεαροί παίκτες που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα είναι έτοιμοι για όσα έλθουν στον δρόμο τους online. Ο σύμβουλος ψυχικής υγείας θα παρέχει στους νέους ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να μιλήσουν για τις επιθέσεις που δέχονται και να βρουν συμβουλές για το πως να τις αντιμετωπίζουν»