Ακτή Ελεφαντοστού – Αίγυπτος 0-0 (4-5 πεν.): Ο Μπαϊγί το έχασε, ο Σαλάχ το έβαλε, οι Φαραώ στους «8»

Η Αίγυπτος επικράτησε της Ακτής Ελεφαντοστού 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 το 90λεπτο και η παράταση) και πέρασε στους «8» του Copa Africa. Ο Ερίκ Μπαϊγί μοιραίος για τους Ιβοριανούς, ο Μο Σαλάχ ψύχραιμος στην τελευταία εκτέλεση

Ακτή Ελεφαντοστού – Αίγυπτος 0-0 (4-5 πεν.): Ο Μπαϊγί το έχασε, ο Σαλάχ το έβαλε, οι Φαραώ στους «8»

Η βαριά φανέλα της Αιγύπτου επικράτησε τους ενθουσιασμού και της φόρμας της Ακτής Ελεφαντοστού (0-0, 5-4 πέναλτι). Οι Ιβοριανοί ήταν το φαβορί της συνάντησης για τους «16» του Κόπα Άφρικα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στη φάση των ομίλων, αλλά οι «Φαραώ» διαχειρίστηκαν άψογα το ματς, κράτησαν καθαρή εστία που ήταν ο βασικός στόχος τους και στην διαδικασία των πέναλτι είχαν την ψυχραιμία και την ποιότητα να κλειδώσουν την πρόκριση.

Ο Ερίκ Μπαϊγί, εκ των κορυφαίων της Ακτυής στη διάρκεια του ματς ήταν ο μοιραίος που έχασε το μοναδικό από τα δέκα πέναλτι που εκτελέστηκαν. Ο Μο Σαλάχ πήρε φυσικά το πέμπτο και τελευταίο πέναλτι της Αιγύπτου και το έβαλε, στέλνοντας την ομάδα του στον προημιτελικό της διοργάνωσης όπου την Κυριακή (30/1) θα αντιμετωπίσουν στο ντέρμπι της βόρειας Αφρικής το Μαρόκο.

Η σειρά των πέναλτι:
Πεπέ 1-0, Ζίζο 1-1, Σανγκαρέ 2-1, Σολιγιά 2-2, Μπαϊγί δοκάρι, Καμάλ 2-3, Κορνέ 3-3, Μονέμ 3-4, Ζαχά 4-4, Σαλάχ 4-5.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μ. Σανγκαρέ, Οριέ, Κόναν, Μπαϊγί, Ντελί, Κεσιέ (λ. τ. 30’ Ντιέ), Σερί (72’ Μπογκά), Λ. Σανγκαρέ, Γκραντέλ (72’ Ζαχά), Πέπε, Χάλερ (105' Κορνέ).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Σενάουι (88’ Αμπουγκαμπάλ), Αμπτελμονέμ, Καμάλ, Χεγκαζί, Ελ Φοτούχ, Σολέγια, Φατί (84’ Ζίζο), Ελνένι, Μαρμούς (71’ Τρεζεγκέ), Μοστάφα (91' Σερίφ), Σαλάχ.