Καμερούν - Κομόρες 2-1: Στους «8» του Copa Africa η ομάδα των Κούντε και Επασί

Το Καμερούν των Κούντε και Επασί νίκησε τις Κομόρες (2-1) και πέρασε στους «8» του Copa Africa. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τερματοφύλακα στη σύνθεσή τους, ενώ έμειναν με δέκα παίκτες από το 7’  

Καμερούν - Κομόρες 2-1: Στους «8» του Copa Africa η ομάδα των Κούντε και Επασί

Τυπική διαδικασία έφεραν σε πέρας οι παίκτες του Καμερούν καθώς επικράτησαν των Νήσων Κομόρες (2-1) και προκρίθηκαν στους «8» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Εκεί θα συνεχίσουν με τα υπόλοιπα «λιοντάρια» και ο κεντρικός χαφ του Ολυμπιακού Πιέρ Κούντε με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, Νταβίντ Επασί.

Το ματς που έγινε στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, ήταν εξαρχής απλή υπόθεση για τους διοργανωτές, από τη στιγμή που οι Κομόρες παρατάχθηκαν δίχως γκολκίπερ στη σύνθεσή τους (o ένας ήταν τραυματίας και άλλοι δύο ήταν θετικοί σε κορονοϊό) και έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο αριστερός μπακ της Αζαξιό, Σακέρ Αλχαντούρ.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, έμειναν με δέκα παίκτες από το 7’, καθώς αποβλήθηκε ο στόπερ Ναζίμ Αμπντού. Τα γκολ για το Καμερούν πέτυχαν ο Τοκό Εκαμπί στο 29’ και ο Βενσάν Αμπουμπακάρ στο 70’. Μείωσε ο Εμτσανγκάμα στο 81'.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ονανά, Φόι, Τολό, Καστελέτο, Ενγκατζουί, Ζαμπό, Τοκό-Εκαμπί (77' Σιλίκι), Χόνγκλα, Ενγκαμαλέου (63’ Ενζιέ), Τσούπο-Μότινγκ (63’ Μπασογκόγκ), Αμπουμπακάρ (77' Μπαχόκεν).

ΚΟΜΟΡΕΣ: Αλχαντούρ, Ζακαρί, Αμπντού, Μπακαρί, Αμπντουλάχ. Μοχάμαντ., Γιουσούφ (75' Ματουάρ), Μπατσιρού, Εμτσανγκάμα, Μογκνί (53’ Αζρί), Μπεν.