Λίβερπουλ: Θέλει τον επόμενο... Έλιοτ από την Φούλαμ

Η Λίβερπουλ έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του 19χρονου παιδιού-θαύματος της Φούλαμ, Φάμπιο Καρβάλιο.

Λίβερπουλ: Θέλει τον επόμενο... Έλιοτ από την Φούλαμ

Η Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2019 απέκτησε τον 16χρονο τότε Χάρβεϊ Έλιοτ από την Φούλαμ με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να εξελλίσεται σε έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Premier League. Αυτήν την ιστορία θέλουν να επαναλάβουν λοιπόν στο Άνφιλντ, αυτήν την φορά με τον 19χρονο Φάμπιο Καρβάλιο.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποτελεί κινητήριο δύναμη για τις εκρηκτικές εμφανίσεις της Φούλαμ μέσα στο 2022 αφού έχει πρωταγωνιστήσει στα τρία τελευταία παιχνίδια στα οποία η ομάδα του σκόραρε 19(!) τέρματα. Ο Καρβάλιο κινούμενος στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στους μέσους και τον «σεσημασμένο» Μίτροβιτς πέτυχε δύο τέρματα σε αυτά τα παιχνίδια φθάνοντας συνολικά τα 7 σε 16 παιχνίδια μαζί με δύο ασίστ. Είναι λοιπόν δυσνόητο το γεγονός ότι ο νεαρός έχει παίξει μόλις 23 παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο προπονητής του Μάρκο Σίλβα, που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό το 2016, δήλωσε για τον 19χρονο:

« Ο Φάμπιο έχει φυσικό ταλέντο, το οποίο είναι εφαλτήριο για μια σπουδαία καριέρα. Επίσης έχει και άλλα σημαντικά στοιχεία, δουλεύει κάθε μέρα πολύ σκληρά με σωστή νοοτροπία και είναι ταπεινός.»

Το ενδιαφέρον με τον νεαρό ποδοσφαιριστή είναι ότι δεν συνεργάζεται με κάποιον μάνατζερ αλλά παίρνει αποφάσεις με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα ο Ζόρζε Μέντες, γνωστός ατζέντης που συνεργάζεται με πολλές ομάδες στο Νησί είναι εκείνος που έχει πλησιάσει περισσότερο στην υπογραφή του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού.

Ο Καρβάλιο απέρριψε την πρόταση της Φούλαμ για νέο συμβόλαιο και κάπου εδώ μπαίνει στην υπόθεση η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ενδιαφέρον για τον 19χρονο έχει δείξει και η Μπαρτσελόνα όμως είναι ξεκάθαρο από το ρεπορτάζ πως η Λίβερπουλ έχει τον πρώτο λόγο. Στο Άνφιλντ βγάζουν προς τα έξω πως δεν θα κινηθούν άμεσα για τον νεαρό ωστόσο κύκλοι κοντά στην ομάδα υποστηρίζουν πως θα μπορούσαν να πείσουν την Φούλαμ να τον παραχωρήσει με ένα ποσό πάνω από 5 εκατομμύρια λίρες.

Σαφώς και στην ομάδα του Λονδίνου κοστολογούν πολύ περισσότερο το αστέρι τους αλλά ελωχεύει πάντα ο κίνδυνος να τον χάσουν χωρίς χρήματα όταν λήξει το τρέχον συμβόλαιό του.