Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: Στον τελικό του Λιγκ Καπ οι «ρεντς», με «υπογραφή» Ντιόγκο Ζότα

Η Λίβερπουλ κέρδισε στο Λονδίνο την Άρσεναλ (2-0) με δύο γκολ του Πορτογάλου Ντιόγκο Ζότα και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι (27/2)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: Στον τελικό του Λιγκ Καπ οι «ρεντς», με «υπογραφή» Ντιόγκο Ζότα

Ό, τι δεν έκανε πριν από μία εβδομάδα στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ, το έπραξε στο Λονδίνο. Στον επαναληπτικό ημιτελικό για το Λιγκ Καπ Αγγλίας οι «ρεντς» (αν και για τις ανάγκες της αναμέτρησης... κίτρινοι) κέρδισαν την γηπεδούχο Άρσεναλ (0-2) και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 0-0 του πρώτου ματς πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι, (στις 27/2 στο Γουέμπλεϊ.

Και τα δύο γκολ για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού πέτυχε ο Ντιόγκο Ζότα στο 19’ και στο 79’, καλύπτοντας μόνος τις πολύ σημαντικές απουσίες τον Σαλάχ και Μανέ που βρίσκονται στο Κόπα Άφρικα. Από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ έμεινε για 180 λεπτά κόντρα στην Λίβερπουλ δίχως γκολ και φυσικά δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι περισσότερο στη φετινή διοργάνωση από την παρουσία της στον ημιτελικό.

Η Λίβερπουλ, στον πρώτο της τελικό μετά το 2016, θα διεκδικήσει το 9ο τρόπαιό της στην διοργάνωση, ώστε να μείνει μόνη πρώτη στη λίστα των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις. Η τελευταία φορά που οι «κόκκινοι» πήραν τον τίτλο ήταν το 2012 κόντρα στην Κάρντιφ (3-2 στα πέν., 2-2 στην παρ., 1-1 κ.δ.).

Η Τσέλσι από την άλλη είχε βρεθεί τελευταία φορά σε τελικό το 2019, στην ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι (4-3 στα πέν., 0-0 κ.δ.). Φέτος οι λονδρέζοι φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν το 6ο Λιγκ Καπ της Ιστορίας τους και πρώτο από το 2015.

Τελευταία φορά που Τσέλσι και Λίβερπουλ τέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας ήταν το 2005. Τότε οι «μπλε» σήκωσαν το τρόπαιο στον ουρανό του «Μιλένιουμ Στάντιουμ» του Κάρντιφ, επικρατώντας 3-2 της Λίβερπουλ στην παράταση.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Τίρνεϊ, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Λοκόνγκα, Σακά, Ρόου (74’ Παρτέι), Όντεγκαρντ, Μαρτινέλι, Λακαζέτ (74’ Ενκετιά),

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Μάτιπ (46’ Κονατέ), Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο, Χέντερσον (75’ Μίλνερ), Τζόουνς, Γκόρντον (63’ Μιναμίνο), Ζότα. Φιρμίννο (84’ Γουίλιαμς).