Corriere dello Sport για Κεραμίτση: «Σίγουρος και δυνατός, θυμίζει τον Μανωλά!»

Αποθεωτικό αφιέρωμα για τον Δημήτρη Κεραμίτση από την «Corriere dello Sport», σύμφωνα με την οποία ο 17χρονος αμυντικός θυμίζει τον Κώστα Μανωλά του Ολυμπιακού!

Corriere dello Sport για Κεραμίτση: «Σίγουρος και δυνατός, θυμίζει τον Μανωλά!»

Το ντεμπούτο του Δημήτρη Κεραμίτση με την πρώτη ομάδα της Ρόμα την περασμένη Κυριακή στο «Ολίμπικο» κόντρα στην Κάλιαρι μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε από τα ιταλικά αθλητικά ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικό το εκτενές αφιέρωμα της «Corriere dello Sport», η οποία εκθείασε τον 17χρονο αμυντικό και μάλιστα τον παρομοίασε με τον Κώστα Μανωλά του Ολυμπιακού!

Το αφιέρωμα ανέφερε σχετικά για τον ταλαντούχο πιτσιρικά:

«Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι έχει καλό ταμπεραμέντο: είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του γιατί ξέρει ότι είναι δυνατός και έχει επίσης στο μυαλό του πού θέλει να πάει.

Πίσω από αυτό το μωρό (έχει ύψος 1,93 εκατοστά), όπως συμβαίνει συχνά, υπάρχει μια απίστευτη ιστορία. Γιατί μέχρι πριν από μια-δυο σεζόν ήταν στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας ανάμεσα σε ερασιτέχνες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πέρασε από την απόλυτη ανωνυμία στο προσκήνιο στη Serie A. Χωρίς ενδιάμεσα βήματα.

Ο Κεραμίτσης ήταν να παίξει με την ομάδα κάτω των 18, όμως ο Αλμπέρτο Ντε Ρόσι τον προώθησε σχεδόν αμέσως στην Primavera. Παίζει συνήθως στο κέντρο αριστερά, με... καλό πόδι το δεξί. Έχει πολλά δυνατά σημεία: ξέρει πώς να βάζει την μπάλα κάτω, είναι δυνατός στις ψηλές μπάλες και το να τον ξεπεράσεις ένας εναντίον ενός είναι μια αρκετά περίπλοκη αποστολή.

Θυμίζει σε κάποιους τον Μανωλά. Ήδη τον Νοέμβριο προπονούνταν σποραδικά με την πρώτη ομάδα. Ο Μουρίνιο τον μελέτησε για πολύ καιρό και είχε το θάρρος να τον ρίξει στη μάχη κόντρα στην Κάλιαρι», αναφέρει το αφιέρωμα των Ιταλών»