Δημήτρης Κεραμίτσης: Από τα τοπικά της Θεσσαλονίκης... στο Ολίμπικο με τον Μουρίνιο

Ποιος είναι ο 17χρονος Δημήτρης Κεραμίτσης που ζει το όνειρό του στην Ιταλία με την Ρόμα υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο;

Δημήτρης Κεραμίτσης: Από τα τοπικά της Θεσσαλονίκης... στο Ολίμπικο με τον Μουρίνιο

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης πριν κλείσει τα 18 του χρόνια έκανε την Κυριακή(17/1) το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ρόμα. Ο νεαρός στόπερ έπεισε με τις εμφανίσεις του στην δεύτερη ομάδα των «τζιαλορόσι» τον Ζοσέ Μουρίνιο να τον εμπιστευτεί και έτσι ζει το όνειρο του στην Ρώμη.

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 2004, το μυθικό καλοκαίρι που η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το EURO στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ανδρώθηκε προοδσφαιρικά στις ακαδημίες της Θεσσαλονίκης αφού πέρασε από τον Άρη, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για έναν επιβλητικό (1.93) κεντρικό αμυντικό με άρτια τεχνική κατάρτιση, η οποία τον βοήθησε να καθιερωθεί σε ερασιτεχνικές ανδρικές ομάδες ήδη από τα 15 του χρόνια. Πέρασε από τον ΑΜΣ Πανοράματος, τον Θερμαϊκό και την Α.Ε Κρήνης. Οι εμφανίσεις του τον έφεραν στην μικτή Θεσσαλονίκης ενώ το 2019 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα Κ15.

Ο νεαρός στόπερ με την στήριξη της οικογένειάς του δοκιμάστηκε σε αρκετά κλαμπ της Ιταλίας όπως η Φιορεντίνα, η Ατάλαντα αλλά και στις ομάδες του Μιλάνο Ίντερ και Μίλαν. Επίσης πέρασε από δοκιμαστικά στην Βίλεμ και την Ρέϊντζερς προτού η Έμπολι αποφασίσει να επενδύσει στο ταλέντο του και να τον εντάξει στις ακαδημίες της.

Ο Κεραμίτσης συνέχισε να εντυπωσιάζει με την απόδοση του και έτσι τόσο η Ρόμα όσο και οι Φιορεντίνα και Λάτσιο τον έβαλαν στην λίστα τους. Η Έμπολι δεν είχε προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Έλληνα άσο και έτσι οι «τζιαλορόσι» εξασφάλισαν την υπογραφή του. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κ17 της Ιταλίας, Μπερνάρντο Κοράντι πίστεψε πως ο Κεραμίτσης ήταν γηγενής λόγω του επιθέτου του και επιχείρησε να τον καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Το παραμύθι λοιπόν που ξεκίνησε για τον 17χρονο από τα γήπεδα της Μακεδονίας παίρνει μορφή στα φώτα του Ολίμπικο και ο νεαρός αμυντικός έχει όλα τα φόντα για να πετύχει σπουδαία πράγματα.