Λίβερπουλ: Φεύγει ο Φίλιπς, έρχεται ο Γουίλιαμς

Μεταγραφική κινητικότητα υπάρχει στην Λίβερπουλ αφού ο Νατ Φίλιπς αναμένεται να αποχωρήσει μέχρι το τέλος του μήνα. Διακόπτει τον δανεισμό του Ρις Γουίλιαμς στην Σουόνσι για να αναπληρώσει το κενό. 

Λίβερπουλ: Φεύγει ο Φίλιπς, έρχεται ο Γουίλιαμς

Ήταν 23 Μαΐου του 2021 όταν Νατ Φίλιπς και Ρις Γουίλιαμς ξεκίνησαν για τελευταία φορά μαζί στο κέντρο της άμυνας της Λίβερπουλ στην νίκη των κόκκινων με 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας για την τελευταία αγωνιστική της περσινής Premier League.

Οι δύο τους είχαν κληθεί να αναπληρώσουν τις απουσίες των Φαν Ντάικ, Μάτιπ και Γκόμεζ στα τελευταία δέκα παιχνίδια της σεζόν και τα πήγαν περίφημα οδηγώντας την Λίβερπουλ στην 3η θέση και την έξοδο στο Champions League.

Έκτοτε ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους αφού ο Φίλιπς έμεινε σαν ρεζέρβα στο Άνφιλντ ενώ ο Ρις Γουίλιαμς -όντας και 4 χρόνια νεότερος- πήγε δανεικός στην Σουόνσι προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Φαίνεται λοιπόν πως και πάλι θα ακολουθήσουν αντίθετα δρομολόγια αφού ο Φίλιπς βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα πολλών συλλόγων και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Λίβερπουλ μέχρι το τέλος του μήνα. Ο 24χρονος στόπερ που έχει φέτος μόλις 4 συμμετοχές στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απασχολεί έντονα τόσο την Γουέστ Χαμ και την Μπέρνλι όσο και την Νιουκάστλ που έχει μπει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι. Παράλληλα, ήταν επιλογή και της Νάπολι προτού στραφεί στον Τουανζέμπε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα τα τελευταία 24ωρα η Γουότφορντ κατέθεσε επίσημη πρόταση για να τον αποκτήσει με την Λίβερπουλ να την απορρίπτει. Οι κόκκινοι κοστολογούν τον Άγγλο κεντρικό αμυντικό στα 15 εκατομμύρια.

Το κενό λοιπόν που θα αφήσει ο Φίλιπς θα κληθεί να καλύψει ο 20χρονος Γουίλιαμς ο οποίος έκανε πέρσι 19 συμμετοχές υπό της οδηγίες του Κλοπ ενώ φέτος έχει μόλις επτά με την Σουόνσι.

Παράλληλα στο Μέρσεϊσάιντ έχει προκαλέσει χαμόγελα η επάνοδος του Χάρβεϊ Έλιοτ στις προπονήσεις. Αντίθετα όπως ενημέρωσαν από τους κόκκινους οι Τιάγκο και Οριγκί θα μείνουν εκτός τουλάχιστον μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου και την αναμέτρηση με την Κάρντιφ για το FA Cup. Τέλος στο Άνφιλντ περιμένουν για να δουν πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός που αποκόμισε ο Όξλειντ Τσάμπερλειν στο παιγνίδι με την Μπρέντφορντ.