Κύπελλο Ιταλίας: Πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ιταλίας για Γιουβέντους και Λάτσιο

Η Γιουβέντους ήταν καταιγιστική κόντρα στην Σαμπντόρια, την οποία συνέτριψε με 4-1 και πέρασε στους «8» του κυπέλλου Ιταλίας. Η Λάτσιο χάρη σε γκολ του Ιμόμπιλε στο 106’ της παράτασης νίκησε 1-0 την Ουντινέζε και θα αντιμετωπίσει πλέον τη Μίλαν.

Κύπελλο Ιταλίας: Πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ιταλίας για Γιουβέντους και Λάτσιο

Η Γιουβέντους κυριάρχησε στην αναμέτρηση με την Σαμπντόρια, σφυροκόπησε τους Γενοβέζους, κατέγραψε περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό της και εν τέλει κέρδισε με το αντιπροσωπευτικό της εικόνας της συνάντησης του Τορίνο, 4-1.

Έτσι, η «γηραιά κυρία» προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου Ιταλίας όπου θα υποδεχθεί μία εκ των Σασσουόλο ή Κάλιαρι, οπότε έχει κάθε λόγο να ελπίζει για συνέχιση της πορείας ης στον δρόμο για την «κούπα».

Την συμμετοχή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας εξασφάλισε και η Λάτσιο.

Ο σύλλογος της Ρώμης επιβλήθηκε 1-0 στην παράταση την Ουντινέζε στο «Ολίμπικο» για την φάση των «16» του θεσμού και πλέον θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τη Μίλαν με έπαθλο την είσοδο στην 4άδα της διοργάνωσης.

Στην κανονική διάρκεια Λάτσιο και Ουντινέζε έμειναν στο «λευκό» 0-0 και οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου ένα γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 106’ έμελλε τελικά να χαρίσει στους «λατσιάλι» την είσοδο στην επόμενη φάση.

Μάλιστα, στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και η σύγκρουση του Ιγκνάσιο Πουσέτο με τον προπονητή της Λάτσιο, Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Λατζάρι έσπρωξε με δύναμη τον επιθετικό της Ουντινέζε και ο τελευταίος έπεσε με δύναμη πάνω στον τεχνικό των «λατσιάλι». Από τη σύγκρουση ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και αμφότεροι λίγο αργότερα σηκώθηκαν για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»
12/1: Αταλάντα – Βενέτσια 2-0
13/1: Νάπολι – Φιορεντίνα 2-5, Μίλαν – Τζένοα 3-1

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (18/1)
Λάτσιο – Ουντινέζε 1-0 στην παρ., 0-0 κ.δ.
(106’ Ιμπομπιλε)

22.00: Γιουβέντους – Σαμπντόρια

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (19/1)
18.30: Σασουόλο - Κάλιαρι
22.00: Ίντερ – Έμπολι

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (20/1)
22.00: Ρόμα – Λέτσε

Τα ζευγάρια των προημιτελικών
9/2: Γιουβέντους – Σασουόλο ή Κάλιαρι, Φιορεντίνα – Αταλάντα, Μίλαν – Λάτσιο, Λέτσε ή Ρόμα – Έμπολι ή Ίντερ

Δείτε τη σύγκρουση του Πουσέτο με τον Σάρι: