Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Ρεάλ πήρε τα «σκήπτρα» από τη Μπιλμπάο (2-0)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 2-0 την κάτοχο του ισπανικού Σούπερ Καπ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στη Σαουδική Αραβία και κατέκτησε το τρόπαιο για 12η φορά στην ιστορία της.

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Ρεάλ πήρε τα «σκήπτρα» από τη Μπιλμπάο (2-0)

Το 12ο Σούπερ Καπ Ισπανίας της ιστορίας της και πρώτο μετά από δύο χρόνια πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένχες» νίκησαν 2-0 την κάτοχο του τίτλου Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Ριάντ και σήκωσαν στον «ουρανό» της Σαουδικής Αραβίας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι εμφανίστηκε πιο δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο μισάωρο είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει, αλλά ο Σιμόν αποσόβησε τους κινδύνους για την εστία του από τα σουτ των Μπενζεμά (18’) και Κασεμίρο (27’).

Τελικά, η υπεροχή της Ρεάλ απέφερε «καρπούς» στο 38’, με τον Λούκα Μόντριτς να γράφει το 1-0 με έξοχο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Οι Βάσκοι προσπάθησαν να απαντήσουν. Εκ του αποτελέσματος όμως, οι «μερένχες» έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 52’ και έβαλαν τις «βάσεις» για τη νίκη.

Από σουτ του Μπενζεμά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γεράι Άλβαρεθ και με τη χρήση του VAR ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι που το εκτέλεσε εύστοχα ο Γάλλος επιθετικός για το 2-0. Για την ιστορία, το πέναλτι αυτό ήταν το δεύτερο στην ιστορία του θεσμού που δόθηκε μέσω χρήσης VAR, καθώς το πρώτο ήταν το 2020 υπέρ της Βαλένθια στο ματς κόντρα στη Ρεάλ.

Ως το φινάλε, η Μπιλμπάο δεν κατάφερε να φτάσει στα γκολ για να αποσοβήσει την ήττα. Η Ρεάλ έμεινε με δέκα παίκτες στο 87’ λόγω αποβολής του Έντερ Μιλιτάο και ο Ραούλ Γκαρθία απέτυχε να σκοράρει στο 89’ σε πέναλτι για τους Βάσκους και το σφύριγμα του διαιτητή για λήξη βρήκε τους «μερένχες» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της νέας χρονιάς.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Λ. Βάθκεθ (90’ Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος, Ροδρίγο (64’ Βαλβέρδε), Βινίσιους (86’ Μαρσέλο), Μπενζεμά.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Γεράι Άλβαρεθ, Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα (58’ Βέσπα), Μπερενγκέρ (46’ Ν. Γουίλιαμς), Γκαρθία, Θαράγα (58’ Μπερτσίτσε), Μουνιαΐν (81’ Σεράνο), Σάνσετ (58’ Ρ. Γκαρσία), Ι. Γουίλιαμς.

Οι τροπαιούχοι του Σούπερ Καπ
13: Μπαρτσελόνα
12: Ρεάλ Μαδρίτης
3: Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
2: Ατλέτικο Μαδρίτης
1: Βαλένθια, Σεβίλλη, Σαραγόσα, Μαγιόρκα, Ρεάλ Σοσιεδάδ